Adempunt Academy

Adempunt Academy

Adempunt Academy

Naast mijn 1:1 trajecten vind ik het erg leuk producten te ontwikkelen waarmee je zelf aan de slag kunt gaan met je adem-, stem- of spanningsklachten. 35 Jaar ervaring als logopedist, ademtherapeut en yogadocent komen samen in onderstaande modules. Meer dan 2000 deelnemers gingen je inmiddels voor!

Modules via e-mail

Met de online module Ademen gaat Vanzelf oefen je een moeiteloze ademhaling.
Met de module Ontspannen naar Huis krijg je elke dag een oefening van 5 minuten in je mailbox.
hypnose & e-book
Met de online module Ademen gaat Vanzelf oefen je een moeiteloze ademhaling.
Met de module Ontspannen naar Huis krijg je elke dag een oefening van 5 minuten in je mailbox.
Ontspan je stem en keel met de online training Lax Vox.
Ontspan je stem en keel met de online training Lax Vox.
yoga, adem & stem
neusademhaling

Modules via Instagram

Ik ontwikkelde drie modules die via Instagram verlopen, en er zijn er nog twee in ontwikkeling. Op dit moment loopt Just Sleep. Elke module draait één keer per jaar.

Modules via Instagram

Ik ontwikkelde drie modules die via Instagram verlopen, en er zijn er nog twee in ontwikkeling. Op dit moment loopt Just Sleep. Elke module draait één keer per jaar.

Start 01-01-2023

Start 01-03-2023

Start 01-05-2023

instagram post

Start 01-01-2023

just breathe

Start 01-03-2023

just sleep

Start 01-05-2023

Lezen

gratis eBook
Adembenemend

Podcast

Zij gingen je voor

 • Mijn hartelijke dank voor het delen van je kennis op deze leuke wijze! Weet dat ik een aantal van deze oefeningen direct heb ingezet bij mijn nieuwe cliëntengroep, post COVID-19. En ook voor mezelf waren sommige zaken een openbaring! Juist in deze tijden waarin er toch een groot beroep wordt gedaan op je mentale gezondheid en je onbewust spanning in je lijf opbouwt! Denkend aan mijn armen die tegen mijn lichaam aangedrukt zaten en mijn ingehouden buik ... Mezelf hier bewust van zijn en het daardoor weer kunnen loslaten is heel gezond. Bedankt!!
  Kristel Cobussen
 • Aangezien ik regelmatig en sinds jaren de instructies van de methode Van Dixhoorn aanbied aan mijn patiënten met stem, globus en adem/spanningsklachten ben ik erg blij met de online modules van Adempunt. Veel patiënten zijn bereid en in staat een module aan te schaffen en kunnen daardoor de oefeningen makkelijker thuis doen.
  Deze oefeningen bevorderen het lichaams- en adembewustzijn en vermogen tot zelf regulatie. En ik kan de ervaringen bespreken, en er op verder bouwen met bijvoorbeeld de stem oefeningen.
  Sandra Roosenburg
 • Ik wil je bedanken voor alle mooie ademoefeningen!! Duidelijk uitgelegd en heel prettig ingesproken. Het is prettig om iedere dag een mailtje te krijgen: het zorgt ervoor dat je toch eerder even gaat 'oefenen'.
  Simone van Soelen
 • Bedankt voor de duidelijke video instructies, super initiatief!
  Sabrina, logopediste
 • Ik ben erg blij met de filmpjes en bekijk ze ook samen met mijn cliënten. Top gedaan!
  Hanneke, logopediste
 • Net de oefening met het beekje uit de module 'Ontspannen naar Huis' gedaan. Heel prettig! Ik geniet van je dagelijkse oefeningen, en ook van de manier waarop je ze met je mailtjes presenteert.
  Jo-Anne Vissers
 • Bedankt voor de LaxVox filmpjes. Complimenten! Ziet er erg goed uit.
  Yolanda Simons, logopedist
 • Ik heb je video’s bekeken en wil je alvast bedanken voor de goede, rustige uitleg / presentatie. Ik ben pas begonnen en het lijkt me al veel ontspanning te geven. Ik zal de kennis met mijn netwerk delen en wens je veel succes met het delen van het bubbelen aan heel Nederland.
  Wendy, logopediste
 • Bedankt voor de duidelijke filmpjes! Heel fijn om je voorbeelden te zien. De uitleg was rustig en duidelijk.
  Annemiek
 • Hartelijk dank voor het versturen van de Lax Vox lessen. Een zeer helpende methode voor mijn stem problemen. Ook fijn om de filmpjes terug te kunnen zien, dan ontdek je weer dingen die bij het oefenen nog niet helemaal goed gingen.
  Jannie
 • Nadat ik op internet gezocht had naar de lax vox methode kwam ik bij Yolande terecht. Ze legde me helder uit wat die methode voor me kon betekenen en stuurde me direct de slang toe. Vanwege corona hadden we alleen online contact met elkaar. Ongelooflijk dat dit zo goed verliep, het maakte niet uit voor de behandeling dat we elkaar alleen via Zoom zagen. De brok in mijn keel is weg, ik kan weer langdurig praten zonder keelpijn te krijgen en weet nu waar ik op moet letten bij het ademhalen. Heel erg bedankt Yolande!!
  Dorothea, 68 jaar
 • Dank je wel voor de videotraining. Ik heb het al bij diverse patiënten gebruikt en het helpt ze goed. Vooral de ontspanning wordt als weldadig ervaren. Voor mijzelf gaf de derde video veel verheldering, de toepassing richting spontaan spreken had ik nog niet gehoord.
  Arjanne
 • Bedankt voor je duidelijke instructies en filmpjes, het is nog wel veel oefenen maar dat komt goed!
  Judith
 • Wat een ontzettend mooi initiatief. Ik vind het een helder filmpje, duidelijke uitleg en een rustig beeld. Wat ik erg positief vind dat men wekelijks een nieuw filmpje toegezonden krijgt. Daar zit iets motiverends in en geeft een extra stimulans in het oefenen. Ik zal dit zeker aanbevelen bij cliënten. Ik wens je al het succes met dit initiatief.
  Ilona, logopedist
 • Bedankt voor de goede uitleg om Lax Vox te gebruiken! De online workshop heb ik aangeraden bij collega's!
  Goedele, logopediste
 • Bedankt voor de duidelijke filmpjes, hier kan je wat mee. Simpel en zeer effectief!
  Nienke
 • Door jouw mails en enthousiasme heb ik al twee cliënten verwezen naar jouw online cursus en heb ik ook collega's aangegeven cliënten daarop attent te maken.Dank je wel voor je inzet, je helpt er heel veel mensen mee!
  Lucia, collega
 • Ik werkte al met Lax Vox in de praktijk, maar had het idee te stagneren. Door de online training is mij meer duidelijk geworden. Wat een mooi initiatief en goed opgezet, dank je wel!
  Nicole, logopedist
 • Ik werk aan huis, dus de scheiding tussen werk en prive is minimaal, maar… ik heb genoten van je oefeningen. Echt heerlijk. Met een goed gevoel, een ontspannen lichaam en een glimlach op mijn gezicht ga ik nu heerlijk mijn bed in.
  Carine
 • Ik heb zeker veel plezier van de Lax Vox video's. Mijn stem is meer ontspannen en heeft een groter bereik als ik een half uur van tevoren met de Lax Vox bezig ben geweest (zingen).
  Paula, zangeres
 • Hartelijk dank voor de mooie en duidelijke video-instructies. Ik had al andere filmpjes over Lax Vox gevonden op internet, maar vind jouw aanwijzingen heel prettig en volledig, echt geweldig!
  Corinne
 • Ontspannen naar Huis: het helpt me echt om de stress van de soms hoge werkdruk te verlagen. Juist als ik denk dat ik er eigenlijk geen tijd voor heb, voel ik hoe belangrijk het is om even te ontspannen. Door een uur uit die hectiek te stappen, voelt het als zowel een lichamelijke als mentale reset. Daarna kan ik met meer rust in het lijf en het hoofd weer aan het werk. Het geeft ruimte voor creativiteit.
  Esther
 • In het echt heb ik je nog nooit ontmoet, maar wat ik van je zie geeft mij een fijn, warm gevoel. Een collega die open staat voor anderen en kennis en informatie wil delen. Toevallig in onze kwaliteitsgroep gehad over Lax vox. Ik had al wat slangen besteld en was begonnen met een aantal mensen. Een duidelijke lijn ontbrak nog hoe ik de oefenstof aan kon bieden. En toen kwam jij met de 3 online lessen. Ik vond ze erg duidelijk en ga proberen ze over te brengen op patiënten. Natuurlijk zal ik het gaan delen met mensen waarvan ik denk dat ze er wat aan zullen hebben!
  Erika, logopediste
 • Bedankt voor het sturen van de Lax Vox lessen en de uitleg van de methode. Tot nu toe ervaar ik de methode als erg prettig en ontspannend voor de stem. Als zangeres zal ik deze methode zeker blijven gebruiken als warming-up en cooling-down! Ook fijn dat men je kan consulteren bij vragen etc. Mooi initiatief en ik heb mijn netwerk naar de Lax Vox methode verwezen!
  Isabel, professioneel zangeres
 • Met de door jouw ontwikkelde filmpjes heb ik al wat cliënten de lax vox training in beeld kunnen aanbieden. Mooi en professioneel opgezet.
  Miriam Helsper
 • Ik wil even zeggen dat ik erg enthousiast ben over de methode Lax Vox, maar zeker ook over je website en je heldere uitleg!
  Jose, zangdocent
 • Ik wil even zeggen dat ik vind dat je zo’n fijne rustgevende stem hebt om yoga/meditatieoefeningen te geven! Ik geniet echt van je 'ontspannen naar huis' oefeningen! Het lukt nog niet om ze elke dag te doen, maar als ik ze doe voelen ze erg goed. Dank je voor deze mogelijkheid!
  Wendy
 • Erg goed initiatief, rustig in je eigen tijd vanaf een rustige plek de Lax Vox filmpjes bekijken. Leuke, effectieve en zeer leerzame bijscholing.
  collega logopedist
 • 'Ontspanning naar Huis'! Het brengt rust op een drukke dag. En het geeft mij een nieuw perspectief op ontspannen. Daar profiteer ik zowel op het werk als thuis van!
  Ellen
 • Hartelijk bedankt voor de goede uitleg. Ik gebruik het iedere dag en het heeft veel invloed op mijn zang .Ik heb ongeveer een half jaar niet of nauwelijks in mijn gezellige koor mee kunnen zingen . Na een schildklieroperatie , met behulp van logopedie en deze oefeningen ben ik weer op mijn oude niveau.
  Petra van den Berg, Koorbusiness.nu
 • Ik ben nu in week 3 van de online module 'Ontspannen naar Huis'. De ontspanningsoefeningen doe ik iedere dag. Ik vind het geweldig, de 5 min. zijn snel voorbij. Dank je wel het doet me goed!
  Wilma
 • Ik doe de module 'Ademen gaat Vanzelf' en ik vind je oefeningen super fijn! Ik heb ook bij Jan van Dixhoorn opleiding gedaan en ik gebruik de oefeningen regelmatig in de behandelingen met cliënten. Maar het is zo fijn om ook weer zelf even aan de hand genomen te worden. En de afwisseling met de yoga en andere oefeningen vind ik erg fijn. Dank je wel voor dit initiatief. Ik geniet er enorm van.
  Vivian
 • Bedankt voor de gemakkelijk te volgen filmpjes. De hulp is zo concreet en praktisch, dat ik me direct in staat voel om dit te gaan toepassen met patiënten.Super!
  Groetjes, je collega Petra
 • Ik gebruik nu sinds enkele weken de Lax Vox Methode. De methode werkt echt, ik zing makkelijker, de overgang tussen borst en kopstem gaat vloeiender, echt top! De online training heeft me op een makkelijke manier geholpen deze methode onder de knie te krijgen.
  Dennis Koppen
 • Na al hele goede ervaringen te hebben met Yolande in de therapie heb ik nu de Lax Vox training gedaan, die mij enorm goed is bevallen! Behalve een betere, meer ontspannen stem, heb ik een overall beter gevoel. Ik zit er sterker en meer ontspannen door in mijn vel. Het 'bubbelen' is bovendien best leuk om te doen. Bij mij staat het flesje dus standaard naast de bank. Heel erg bedankt Yolande!
  Marit Hettinga
 • Wat een herkenbare oefeningen Yolande. Heerlijk om ze eens van een ander te horen en zelf te ervaren. Je hebt een heel prettige stem en doet de oefeningen in een fijn tempo. Heel goed om dagelijks even tijd voor vrij te maken. Dank voor je initiatief!
  Gertild den Boer -  ontspanningstherapie-nuenen.nl/
 • De Lax Vox methode gebruik ik intensief voor mezelf en voor zangleerlingen. Ik moet zeggen dat ik er erg enthousiast over ben. En de leerlingen ook. In het begin vinden ze het eerst wat vreemd. “Doet het dan wel wat?” Ja, het doet zeker wat. Zelf neem ik het mee bij generale repetities en ‘borrel’ dan even in de pauze. Nu ze dat gezien hebben, stellen ze vragen en zijn nieuwsgierig. Sommigen hebben last van de stem na een concert, of een pittige repetitie. Dan komt er een vliesje over de stem waardoor het zingen in de hoogte niet meer wil. Of de adem wil niet goed zitten. Door het gebruiken van de Lax Vox gaat e.e.a. nu veel beter. Ook de ademhaling gaat meer ‘organisch’, lange frasen zingen wordt wat makkelijker etc. Leuk is dat! Dat wilde ik je vooral laten weten.
  Cecilia Bekema, zangeres en koordirigent
 • Yolande is een behulpzame collega. Ze reageert altijd snel op vragen. Ik werk weinig met stemproblemen maar ga door haar met lax vox aan de slag. Ik zie nu de mogelijkheden voor mijn cliënten en voor mezelf!
  Sylvia van der Drift
 • Ik heb gemerkt dat ik dankzij deze training rustiger en 'dieper' (meer vanuit mijn buik) ga ademen, wat heel goed is voor mijn stem, en waardoor ik beter ga zingen. Hartelijk dank!
  Anneke Wind
 • Bedankt voor de oefeningen in de module 'Ontspannen naar Huis'. Ik merk dat het per dag verschilt hoe veel ik gefocust ben op de oefening. Ik ben blij dit op te merken. Vandaag heeft het mij goed gedaan. Ik vind het erg prettig dat de oefeningen altijd rond het zelfde tijdstip komen, het is voor mij nu echt een afschakel moment van de dag geworden 🙂
  Jessica Frembgen
 • Wat is dit toch fantastisch! Net of iemand aan het eind van de dag een beetje voor me zorgt en me een aai over mijn bol geeft. Dankjewel!!
  Gabriëlle - over de module 'Ontspannen naar Huis'
 • Ik heb vanwege een trauma last gekregen met spreken. In het begin zelfs zo extreem dat mijn zinnen bestonden uit drie woorden. Dankzij logopedie, acupunctuur en zelfrealisatie kwam ik een heel end. Alleen dachten de meeste mensen dat ik een hele hese stem had. Nu, dankzij Lax Vox en de adviezen van Yolande is mijn stem weer duidelijker en kan ik langere zinnen maken zonder adem en stemproblemen. Ik ben zo blij met haar adviezen en filmpjes! Namaste!
  Gitta van Sermondt
 • Ik heb ontzettend veel aan de online training Lax Vox met name het heel snel opwekken van een sensibele en reactieve ademsteun zonder ingewikkelde zangoefeningen vind ik erg prettig. Ik heb al 1 collega op je videopresentatie gewezen, hopelijk verbreidt zich dat dan weer verder. Heel hartelijk dank voor al je moeite!
  Marieke, zangeres

Ben je benieuwd naar de nieuwe online producten die ik aan het ontwikkelen ben en wil je gebruik kunnen maken van Early Bird kortingen? Schrijf je dan nu in! Ik zal je wat vaker mailen rondom de lancering van een product, en wat minder tussendoor. De frequentie zal gemiddeld niet vaker zijn dan een keer per maand.