Reviews

Reviews

De (voornamelijk) vrouwen die met mij werken zijn van alle leeftijden en komen uit alle provincies van Nederland, België en daar buiten. Hieronder lees je hun ervaringen met mij en met de verschillende online trainingen.

Ik zou het fantastisch vinden als jij ook een review zou willen achterlaten! 🙏🏻

Reviews

De (voornamelijk) vrouwen die met mij werken zijn van alle leeftijden en komen uit alle provincies van Nederland, België en daar buiten. Hieronder lees je hun ervaringen met mij en met de verschillende online trainingen.

Ik zou het fantastisch vinden als jij ook een review zou willen achterlaten! 🙏🏻

Over Yolande

Over Yolande


In verband met heesheid verwezen naar logopedie. In aantal contacten verschillende handelingspatronen besproken om klachten te verminderen. Ik vond Yolande Kylstra aandachtig en professioneel. Ik heb gesprekken als heel zinvol ervaren.
Steven Bless


Via de KNO arts kreeg ik Yolande als logopediste aanbevolen voor mijn stemproblemen. Met haar ben ik op een hele prettige werkwijze gestart met een intake, oefeningen èn tips! Met een goed resultaat! Wat een verADEMing! Yolande, dank je wel!
Hilde de Groot


Yolande is een fijne collega met veel kennis over de ademhaling, spreken en ontspanning. Biedt goede online trainingen aan. Een aanrader als je een goede logopedist zoekt.
Nicole Smit - Hyperventilatiecoach


Yolande heeft een fijne en rustige manier om haar kennis te delen. Ze is echt een expert op het gebied van adem, stem en spreken. Als je moeite hebt om tot rust te komen of beter te slapen raad ik je aan om een van haar cursussen aan te schaffen zodat je direct rust voelt in je lichaam en je hoofd.
Katinka Reiss


Ik heb vanwege een trauma last gekregen met spreken. In het begin zelfs zo extreem dat mijn zinnen bestonden uit drie woorden. Dankzij logopedie, acupunctuur en zelfrealisatie kwam ik een heel end. Alleen dachten de meeste mensen dat ik een hele hese stem had. Nu, dankzij Lax Vox en de adviezen van Yolande is mijn stem weer duidelijker en kan ik langere zinnen maken zonder adem en stemproblemen. Ik ben zo blij met haar adviezen en filmpjes! Namaste!
Gitta van Sermondt


Yolande bewijst met haar persoonlijke aanpak in korte tijd een groot resultaat te kunnen bewerkstelligen. Ze is vriendelijk, geduldig en biedt professioneel maatwerk. Ze gebruikt haar brede kennis om jou zelf aan het denken te zetten. Voor mij was ze een uitstekende keuze als logopediste.
Justus Dingemanse, presentator en verslaggever van Voetbalzone


Hi Yolande, heel erg bedankt voor je hulp!
Ik heb de behandelingen als zeer prettig ervaren. Je bent toegankelijk en enthousiast. De oefeningen maken erg bewust en heel fijn om toe te passen in het dagelijks leven! Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen en heb veel handvatten gekregen voor de toekomst.
Nogmaals heel erg bedankt!
Kim Mens


Ik ben doorgestuurd door de longverpleegkundige ivm ademtherapie bij astma. Yolande gaf mij een vertrouwd gevoel. Na de intake stelde zij het behandelplan voor en we gingen meteen aan de slag. Ik kreeg oefeningen mee en het verbeterde vrijwel meteen. Als het nodig is zal ik zeker weer contact opnemen met haar.
Simone van den Dries


Na een paar weken na een operatie viel mijn stem volledig weg. Uit onderzoek van een KNO-arts bleek dat een van mijn stembanden verlamd was. Hij wilde niet gelijk overgaan op een medische ingreep maar verwees mij eerst door naar een goed bekend staande logopediste. Zo kwam ik bij Yolande terecht.
Ik had er zelf niet zoveel fiducie in maar onder het motto baat het niet dan schaadt het niet dacht ik om het toch maar te gaan proberen.
Door heel veel te oefenen, zowel bij Yolande als thuis, kon ik na 6 sessies weer een beetje geluid voortbrengen.  Het was heel frappant dat Yolande dit bij de intake al had gezegd. Na nog een paar sessies had ik gewoon weer mijn stem terug.
De samenwerking met Yolande was erg prettig. Mocht logopedie in de toekomst nog eens nodig zijn dan zal ik zeker weer naar haar toegaan.
Gerda Laterveer


Mijn behandeling bij Yolande heb ik zinvol en prettig ervaren. Ik kwam bij haar met klachten aan m'n stem en of keel, het was mijzelf niet eens goed duidelijk. Yolande legde mij uit aan de hand van een voorbeeld wat er gebeurde als ik mijn stem verkeerd gebruikte of m'n ademhaling in combinatie met spreken niet goed deed. Door oefeningen te doen en mee te geven en keel massage kwam er verbetering. Als ik nu weer neig naar verkeerd gebruik van m'n stem kan ik terug grijpen naar de oefeningen. En kan natuurlijk altijd terug komen en dat is ook een geruststellend idee.
Berry Schut


Met vervelende klachten werd ik doorverwezen naar Yolande. Best gênant om te melden dat ik zoveel boeren moest laten dat ik er gek van werd. Maar voor Yolande is dat gelukkig helemaal niet raar en ze heeft me goed geholpen! Uitleg en Inzicht krijgen vond ik prettig en de oefeningen hielpen me de goede kant op. Daarnaast heeft Yolande veel levenswijsheid die ze op een fijne manier deelt.
Ingeborg Mellaart


Ik kende Yolande al via mijn kinderen dus toen ik ten gevolge van covid stem- en ademhalingsklachten kreeg, kwam ik al gauw bij haar terecht. Yolande is zeer ervaren, zorgzaam, behulpzaam en vriendelijk. Zij stelt je snel op je gemak en maakt heel duidelijk waar klachten vandaan komen en wat je er aan kunt doen.Ik heb haar ervaren als een hele fijne hulpverlener. Haar humor maakt de behandelingen extra speciaal.
Geke van Eck


Nadat ik op internet gezocht had naar de lax vox methode kwam ik bij Yolande terecht. Ze legde me helder uit wat die methode voor me kon betekenen en stuurde me direct de slang toe. Vanwege corona hadden we alleen online contact met elkaar. Ongelooflijk dat dit zo goed verliep, het maakte niet uit voor de behandeling dat we elkaar alleen via Zoom zagen. De brok in mijn keel is weg, ik kan weer langdurig praten zonder keelpijn te krijgen en weet nu waar ik op moet letten bij het ademhalen. Heel erg bedankt Yolande!!
Dorothea, 68 jaar


Ik besloot om de begeleiding van Yolande te zoeken vanwege problemen met mijn stembanden. Ik was mijn stem kwijt en hij is mijn meest waardevolle middel van communicatie op mijn werk, ik ben docent. Ik ben zo blij over hoeveel ik heb geleerd over ademhaling, lichaamshouding en de connectie met mijn stem. Herstellen was een leerzaam proces. Ik zou het niet hebben kunnen doen zonder de begeleiding van Yolande. Alles wat ik dankzij haar heb geleerd neem ik mee. Ik kan zeggen dat ik mezelf weer herken wanneer ik praat, en geniet van les geven, mijn passie.
Silvia Sepulcre - docent Spaans


Ik heb erg veel gehad aan de therapie die Yolande mij heeft gegeven. 

Ik had klachten aan mijn stem. Mijn stem kraakte erg zonder dat ik daar een aanwijsbare oorzaak voor kon vinden. Dit begon van de een op de andere dag en werd steeds erger. Mijn stem voelde niet meer prettig aan.

Zo kwam ik bij Yolande.

Door middel van verschillende oefeningen die ik moest doen, achterhaalde Yolande de oorzaak van mijn klachten. Zij stelde vast dat ik mijn stem verkeerd gebruikte en daarnaast onbewust ook verkeerde oplossingen had bedacht om dit probleem op te heffen. Het werd echter alleen maar erger hierdoor. Kortom: ik gebruikte mijn stem helemaal verkeerd en zo kreeg ik een lelijk krakend stemgeluid. 

De uitleg over het ontstaan van mijn klachten, de oefeningen die Yolande mij voordeed en de aanvullende online cursus, hebben ervoor gezorgd dat de kraak in mijn stem weg is.

Logopedie heeft mij blij verrast en ik raad dit zeker aan wanneer iemand klachten heeft zoals ik had.

Manon Cavalli


Na een casus over spanning bij slikken heeft Yolande me heel goed geholpen wat betreft de behandeling! Dank je wel Yolande! Fijn dat collega's elkaar kunnen helpen!
Katja Kuif


Mijn dochter van 8 werd door onze tandarts doorgestuurd naar Yolande. Mijn dochter had een afwijkend mondgedrag en dit kan een negatieve invloed hebben op de stand van de tanden. Door middel van verschillende oefeningen heeft mijn dochter geleerd om de positie van haar tong in rust en tijdens het slikken te veranderen en de lipsluiting te verstevigen. Yolande legde de oefeningen duidelijk uit. Na een half jaar ging het zo goed met mijn dochter dat de sessies beëindigd werden. Ik kan Yolande aan iedereen aanbevelen. Ten eerste vond mijn dochter haar heel erg aardig en dat is niet onbelangrijk! Daarnaast neemt ze echt de tijd om kinderen duidelijk uit te leggen wat ze moeten doen en waarom dat van belang is. En ook leuk: aan het einde van elke sessie werd er een gezelschapsspel gespeeld. Yolande deed dat natuurlijk zodat zij kon observeren of de positie van de tong en de lipsluiting goed waren. Maar voor mijn dochter was het een leuke afsluiting van de sessie. En natuurlijk was het elke keer weer de vraag: wie wint er vandaag 😀
Stéphanie Scholtus


Yolande was een "digitale" collega, tot recent. Ik had het genoegen om Yolande in het echt te ontmoeten tijdens de inspirerende Estill Voice Training. Wat een prachtig mens, met passie en ambitie voor haar vak. Nooit te beroerd om haar kennis te delen, met liefde en warmte spreekt ze over de logopedie, de stem en haar patiënten! Wat ben ik blij met zo'n collega! (en dat je een goede dosis humor hebt is uiteraard ook mooi meegenomen!)
Esther van Rems - logopedist


Yolande ken ik al jaren als collega logopedist en ademtherapeut. Ze staat altijd open voor overleg en uitwisseling van ideeën. Ze werkt inspirerend en motiverend op anderen en is daarnaast een heel warm en liefdevol persoon.
Miriam Helsper


Lieve Yolande, Wat ben je toch een kanjer! Je hebt zoveel leuke ideeën en je bent een inspiratie voor alle collega's binnen de logopedie. Ik wens je heel veel succes met de opzet van de betaalde training en ik hoop dat dit ook financieel zijn vruchten af zal werpen voor je! Ik zal het tegen die tijd zeker promoten! Door alle social media lijkt het erop dat ik je al ken, maar ik hoop je na de zomer eindelijk eens te ontmoeten;-) Fijne zomer gewenst!
Chantal Mailly, logopedist


Thomas heeft geruime tijd logopedie gehad bij Adem. In die periode is zijn coördinatie in zijn mond een heel stuk vooruit gegaan. En hoewel Thomas en broertje dood heeft aan oefenen en andere verplichte dingen, kijkt hij er altijd naar uit. Want bij Yolande ga je niet naar therapie, maar ga je spelen en kletsen en gewichtheffen met je lippen. En dát is natuurlijk heel leuk!
Renate van Oostveen


Yolande is een behulpzame collega. Ze reageert altijd snel op vragen. Ik werk weinig met stemproblemen maar ga door haar met lax vox aan de slag. Ik zie nu de mogelijkheden voor mijn cliënten en voor mezelf!
Sylvia van der Drift


Ons zoontje (8) heeft een paar sessies bij Yolande gevolgd ivm luid praten. Haar uitleg over de gevolgen van zijn stemgebruik (op zowel medisch als sociaal gebied) in combinatie met de nodige humor op z'n tijd heeft voor groot resultaat gezorgd. Ook merkte ik dat ze onderzocht met welke oefening of welk spelletje zij het best contact met hem had. Daardoor groeide het vertrouwen tussen hen waardoor ons zoontje graag aan de slag ging met de stem-oefeningen. En het gaat nog steeds goed. Heel af en toe maken wij nog het afgesproken gebaar waardoor ons zoontje weer even weet dat hij op zijn stemgebruik moet letten.
Ellen


Yolande is een erg fijn persoon die mij op een vriendelijke en persoonlijke manier heeft geholpen met het verbeteren van mijn stemgebruik en mij meer zelfverzekerdheid heeft gegeven bij het gebruik van mijn stem. Dit deed ze met hart voor haar beroep en haar client (mij). De aanpak was stapsgewijs, functioneel/doelgericht en professioneel! Ik boekte dan ook snel vooruitgang en kreeg zelf de keuzevrijheid hoe vaak ik terug wilde komen. Bedankt hiervoor Yolande!
Nick


In mei 2016 kreeg ik problemen met mijn stem. Ik zing in het Stichts Mannen Koor en het Shanty koor De Driemasters. Het lukte niet meer, heesheid, geen stem meer uit kunnen brengen. De huisarts adviseerde rust, niet meer zingen voorlopig. Uiteindelijk doorverwezen naar KNO arts Dr. R. van den Langenberg.Hij vond het er allemaal redelijk goed uitzien en verwees me door naar Yolande. Na een paar weken oefenen met woorden en Lax Vox kwam mijn stem weer terug. Nu, ca. 6 maanden later, zing ik met plezier weer op beide koren. Nog steeds oefen ik met Lax Vox. Ik vond de benadering door Yolande erg prettig en dus ook succesvol! Nogmaals dank.
Guus van Betten


Als nieuwslezer bij de radio is de stem je instrument. daar moet je zuinig mee omspringen. een tijdje terug was mijn ademhaling ontregeld, waardoor nieuwsbulletins 'onrustig' klonken doordat ik het einde van de zin niet of nauwelijks haalde. yolande heeft mij een paar keer flink onder handen genomen met stemoefeningen. daarna klonken de nieuwsberichten weer als vanouds. dank je wel yolande. dankzij jouw praktische tips en oefeningen ben ik weer helemaal op adem gekomen...
Job Boot - www.bootcommunicatie.nl


Van mijn radiocoach kreeg ik te horen: ‘Je moet naar logopedie’. Ik dacht: ‘waarom’?! Het bleek dat ik een /r/ had. Ergens dacht ik dat wordt heel saai. Dat was totaal niet zo. Ik heb erg veel gelachen met Yolande EN het belangrijkste ik spreek accentloos!
Harm den Besten, 3FM dj-school


Als keepster is het belangrijk om de verdedigende organisatie goed neer te zetten. Yolande heeft me de tools gegeven waarmee ik mijn stem dragender kan maken. Ik heb onze samenwerking altijd leuk en leerzaam gevonden.
Joyce Sombroek, oud-keepster Nederlands Hockey-elftal
 • In verband met heesheid verwezen naar logopedie. In aantal contacten verschillende handelingspatronen besproken om klachten te verminderen. Ik vond Yolande Kylstra aandachtig en professioneel. Ik heb gesprekken als heel zinvol ervaren.
  Steven Bless
 • Via de KNO arts kreeg ik Yolande als logopediste aanbevolen voor mijn stemproblemen. Met haar ben ik op een hele prettige werkwijze gestart met een intake, oefeningen èn tips! Met een goed resultaat! Wat een verADEMing! Yolande, dank je wel!
  Hilde de Groot
 • Yolande is een fijne collega met veel kennis over de ademhaling, spreken en ontspanning. Biedt goede online trainingen aan. Een aanrader als je een goede logopedist zoekt.
  Nicole Smit - Hyperventilatiecoach
 • Yolande heeft een fijne en rustige manier om haar kennis te delen. Ze is echt een expert op het gebied van adem, stem en spreken. Als je moeite hebt om tot rust te komen of beter te slapen raad ik je aan om een van haar cursussen aan te schaffen zodat je direct rust voelt in je lichaam en je hoofd.
  Katinka Reiss
 • Ik heb vanwege een trauma last gekregen met spreken. In het begin zelfs zo extreem dat mijn zinnen bestonden uit drie woorden. Dankzij logopedie, acupunctuur en zelfrealisatie kwam ik een heel end. Alleen dachten de meeste mensen dat ik een hele hese stem had. Nu, dankzij Lax Vox en de adviezen van Yolande is mijn stem weer duidelijker en kan ik langere zinnen maken zonder adem en stemproblemen. Ik ben zo blij met haar adviezen en filmpjes! Namaste!
  Gitta van Sermondt
 • Yolande bewijst met haar persoonlijke aanpak in korte tijd een groot resultaat te kunnen bewerkstelligen. Ze is vriendelijk, geduldig en biedt professioneel maatwerk. Ze gebruikt haar brede kennis om jou zelf aan het denken te zetten. Voor mij was ze een uitstekende keuze als logopediste.
  Justus Dingemanse, presentator en verslaggever van Voetbalzone
 • Hi Yolande, heel erg bedankt voor je hulp!
  Ik heb de behandelingen als zeer prettig ervaren. Je bent toegankelijk en enthousiast. De oefeningen maken erg bewust en heel fijn om toe te passen in het dagelijks leven! Ik heb veel nieuwe inzichten gekregen en heb veel handvatten gekregen voor de toekomst.
  Nogmaals heel erg bedankt!
  Kim Mens
 • Ik ben doorgestuurd door de longverpleegkundige ivm ademtherapie bij astma. Yolande gaf mij een vertrouwd gevoel. Na de intake stelde zij het behandelplan voor en we gingen meteen aan de slag. Ik kreeg oefeningen mee en het verbeterde vrijwel meteen. Als het nodig is zal ik zeker weer contact opnemen met haar.
  Simone van den Dries
 • Na een paar weken na een operatie viel mijn stem volledig weg. Uit onderzoek van een KNO-arts bleek dat een van mijn stembanden verlamd was. Hij wilde niet gelijk overgaan op een medische ingreep maar verwees mij eerst door naar een goed bekend staande logopediste. Zo kwam ik bij Yolande terecht.
  Ik had er zelf niet zoveel fiducie in maar onder het motto baat het niet dan schaadt het niet dacht ik om het toch maar te gaan proberen.
  Door heel veel te oefenen, zowel bij Yolande als thuis, kon ik na 6 sessies weer een beetje geluid voortbrengen.  Het was heel frappant dat Yolande dit bij de intake al had gezegd. Na nog een paar sessies had ik gewoon weer mijn stem terug.
  De samenwerking met Yolande was erg prettig. Mocht logopedie in de toekomst nog eens nodig zijn dan zal ik zeker weer naar haar toegaan.
  Gerda Laterveer
 • Mijn behandeling bij Yolande heb ik zinvol en prettig ervaren. Ik kwam bij haar met klachten aan m'n stem en of keel, het was mijzelf niet eens goed duidelijk. Yolande legde mij uit aan de hand van een voorbeeld wat er gebeurde als ik mijn stem verkeerd gebruikte of m'n ademhaling in combinatie met spreken niet goed deed. Door oefeningen te doen en mee te geven en keel massage kwam er verbetering. Als ik nu weer neig naar verkeerd gebruik van m'n stem kan ik terug grijpen naar de oefeningen. En kan natuurlijk altijd terug komen en dat is ook een geruststellend idee.
  Berry Schut
 • Met vervelende klachten werd ik doorverwezen naar Yolande. Best gênant om te melden dat ik zoveel boeren moest laten dat ik er gek van werd. Maar voor Yolande is dat gelukkig helemaal niet raar en ze heeft me goed geholpen! Uitleg en Inzicht krijgen vond ik prettig en de oefeningen hielpen me de goede kant op. Daarnaast heeft Yolande veel levenswijsheid die ze op een fijne manier deelt.
  Ingeborg Mellaart
 • Ik kende Yolande al via mijn kinderen dus toen ik ten gevolge van covid stem- en ademhalingsklachten kreeg, kwam ik al gauw bij haar terecht. Yolande is zeer ervaren, zorgzaam, behulpzaam en vriendelijk. Zij stelt je snel op je gemak en maakt heel duidelijk waar klachten vandaan komen en wat je er aan kunt doen.Ik heb haar ervaren als een hele fijne hulpverlener. Haar humor maakt de behandelingen extra speciaal.
  Geke van Eck
 • Nadat ik op internet gezocht had naar de lax vox methode kwam ik bij Yolande terecht. Ze legde me helder uit wat die methode voor me kon betekenen en stuurde me direct de slang toe. Vanwege corona hadden we alleen online contact met elkaar. Ongelooflijk dat dit zo goed verliep, het maakte niet uit voor de behandeling dat we elkaar alleen via Zoom zagen. De brok in mijn keel is weg, ik kan weer langdurig praten zonder keelpijn te krijgen en weet nu waar ik op moet letten bij het ademhalen. Heel erg bedankt Yolande!!
  Dorothea, 68 jaar
 • Ik besloot om de begeleiding van Yolande te zoeken vanwege problemen met mijn stembanden. Ik was mijn stem kwijt en hij is mijn meest waardevolle middel van communicatie op mijn werk, ik ben docent. Ik ben zo blij over hoeveel ik heb geleerd over ademhaling, lichaamshouding en de connectie met mijn stem. Herstellen was een leerzaam proces. Ik zou het niet hebben kunnen doen zonder de begeleiding van Yolande. Alles wat ik dankzij haar heb geleerd neem ik mee. Ik kan zeggen dat ik mezelf weer herken wanneer ik praat, en geniet van les geven, mijn passie.
  Silvia Sepulcre - docent Spaans
 • Ik heb erg veel gehad aan de therapie die Yolande mij heeft gegeven. 

  Ik had klachten aan mijn stem. Mijn stem kraakte erg zonder dat ik daar een aanwijsbare oorzaak voor kon vinden. Dit begon van de een op de andere dag en werd steeds erger. Mijn stem voelde niet meer prettig aan.

  Zo kwam ik bij Yolande.

  Door middel van verschillende oefeningen die ik moest doen, achterhaalde Yolande de oorzaak van mijn klachten. Zij stelde vast dat ik mijn stem verkeerd gebruikte en daarnaast onbewust ook verkeerde oplossingen had bedacht om dit probleem op te heffen. Het werd echter alleen maar erger hierdoor. Kortom: ik gebruikte mijn stem helemaal verkeerd en zo kreeg ik een lelijk krakend stemgeluid. 

  De uitleg over het ontstaan van mijn klachten, de oefeningen die Yolande mij voordeed en de aanvullende online cursus, hebben ervoor gezorgd dat de kraak in mijn stem weg is.

  Logopedie heeft mij blij verrast en ik raad dit zeker aan wanneer iemand klachten heeft zoals ik had.

  Manon Cavalli
 • Na een casus over spanning bij slikken heeft Yolande me heel goed geholpen wat betreft de behandeling! Dank je wel Yolande! Fijn dat collega's elkaar kunnen helpen!
  Katja Kuif
 • Mijn dochter van 8 werd door onze tandarts doorgestuurd naar Yolande. Mijn dochter had een afwijkend mondgedrag en dit kan een negatieve invloed hebben op de stand van de tanden. Door middel van verschillende oefeningen heeft mijn dochter geleerd om de positie van haar tong in rust en tijdens het slikken te veranderen en de lipsluiting te verstevigen. Yolande legde de oefeningen duidelijk uit. Na een half jaar ging het zo goed met mijn dochter dat de sessies beëindigd werden. Ik kan Yolande aan iedereen aanbevelen. Ten eerste vond mijn dochter haar heel erg aardig en dat is niet onbelangrijk! Daarnaast neemt ze echt de tijd om kinderen duidelijk uit te leggen wat ze moeten doen en waarom dat van belang is. En ook leuk: aan het einde van elke sessie werd er een gezelschapsspel gespeeld. Yolande deed dat natuurlijk zodat zij kon observeren of de positie van de tong en de lipsluiting goed waren. Maar voor mijn dochter was het een leuke afsluiting van de sessie. En natuurlijk was het elke keer weer de vraag: wie wint er vandaag 😀
  Stéphanie Scholtus
 • Yolande was een "digitale" collega, tot recent. Ik had het genoegen om Yolande in het echt te ontmoeten tijdens de inspirerende Estill Voice Training. Wat een prachtig mens, met passie en ambitie voor haar vak. Nooit te beroerd om haar kennis te delen, met liefde en warmte spreekt ze over de logopedie, de stem en haar patiënten! Wat ben ik blij met zo'n collega! (en dat je een goede dosis humor hebt is uiteraard ook mooi meegenomen!)
  Esther van Rems - logopedist
 • Yolande ken ik al jaren als collega logopedist en ademtherapeut. Ze staat altijd open voor overleg en uitwisseling van ideeën. Ze werkt inspirerend en motiverend op anderen en is daarnaast een heel warm en liefdevol persoon.
  Miriam Helsper
 • Lieve Yolande, Wat ben je toch een kanjer! Je hebt zoveel leuke ideeën en je bent een inspiratie voor alle collega's binnen de logopedie. Ik wens je heel veel succes met de opzet van de betaalde training en ik hoop dat dit ook financieel zijn vruchten af zal werpen voor je! Ik zal het tegen die tijd zeker promoten! Door alle social media lijkt het erop dat ik je al ken, maar ik hoop je na de zomer eindelijk eens te ontmoeten;-) Fijne zomer gewenst!
  Chantal Mailly, logopedist
 • Thomas heeft geruime tijd logopedie gehad bij Adem. In die periode is zijn coördinatie in zijn mond een heel stuk vooruit gegaan. En hoewel Thomas en broertje dood heeft aan oefenen en andere verplichte dingen, kijkt hij er altijd naar uit. Want bij Yolande ga je niet naar therapie, maar ga je spelen en kletsen en gewichtheffen met je lippen. En dát is natuurlijk heel leuk!
  Renate van Oostveen
 • Yolande is een behulpzame collega. Ze reageert altijd snel op vragen. Ik werk weinig met stemproblemen maar ga door haar met lax vox aan de slag. Ik zie nu de mogelijkheden voor mijn cliënten en voor mezelf!
  Sylvia van der Drift
 • Ons zoontje (8) heeft een paar sessies bij Yolande gevolgd ivm luid praten. Haar uitleg over de gevolgen van zijn stemgebruik (op zowel medisch als sociaal gebied) in combinatie met de nodige humor op z'n tijd heeft voor groot resultaat gezorgd. Ook merkte ik dat ze onderzocht met welke oefening of welk spelletje zij het best contact met hem had. Daardoor groeide het vertrouwen tussen hen waardoor ons zoontje graag aan de slag ging met de stem-oefeningen. En het gaat nog steeds goed. Heel af en toe maken wij nog het afgesproken gebaar waardoor ons zoontje weer even weet dat hij op zijn stemgebruik moet letten.
  Ellen
 • Yolande is een erg fijn persoon die mij op een vriendelijke en persoonlijke manier heeft geholpen met het verbeteren van mijn stemgebruik en mij meer zelfverzekerdheid heeft gegeven bij het gebruik van mijn stem. Dit deed ze met hart voor haar beroep en haar client (mij). De aanpak was stapsgewijs, functioneel/doelgericht en professioneel! Ik boekte dan ook snel vooruitgang en kreeg zelf de keuzevrijheid hoe vaak ik terug wilde komen. Bedankt hiervoor Yolande!
  Nick
 • In mei 2016 kreeg ik problemen met mijn stem. Ik zing in het Stichts Mannen Koor en het Shanty koor De Driemasters. Het lukte niet meer, heesheid, geen stem meer uit kunnen brengen. De huisarts adviseerde rust, niet meer zingen voorlopig. Uiteindelijk doorverwezen naar KNO arts Dr. R. van den Langenberg.Hij vond het er allemaal redelijk goed uitzien en verwees me door naar Yolande. Na een paar weken oefenen met woorden en Lax Vox kwam mijn stem weer terug. Nu, ca. 6 maanden later, zing ik met plezier weer op beide koren. Nog steeds oefen ik met Lax Vox. Ik vond de benadering door Yolande erg prettig en dus ook succesvol! Nogmaals dank.
  Guus van Betten
 • Als nieuwslezer bij de radio is de stem je instrument. daar moet je zuinig mee omspringen. een tijdje terug was mijn ademhaling ontregeld, waardoor nieuwsbulletins 'onrustig' klonken doordat ik het einde van de zin niet of nauwelijks haalde. yolande heeft mij een paar keer flink onder handen genomen met stemoefeningen. daarna klonken de nieuwsberichten weer als vanouds. dank je wel yolande. dankzij jouw praktische tips en oefeningen ben ik weer helemaal op adem gekomen...
  Job Boot - www.bootcommunicatie.nl
 • Van mijn radiocoach kreeg ik te horen: ‘Je moet naar logopedie’. Ik dacht: ‘waarom’?! Het bleek dat ik een /r/ had. Ergens dacht ik dat wordt heel saai. Dat was totaal niet zo. Ik heb erg veel gelachen met Yolande EN het belangrijkste ik spreek accentloos!
  Harm den Besten, 3FM dj-school
 • Als keepster is het belangrijk om de verdedigende organisatie goed neer te zetten. Yolande heeft me de tools gegeven waarmee ik mijn stem dragender kan maken. Ik heb onze samenwerking altijd leuk en leerzaam gevonden.
  Joyce Sombroek, oud-keepster Nederlands Hockey-elftal

Over Just Sleep

Over Just Sleep


Ik heb het e-book van Yolande met grote interesse doorgelezen. Het is veel uitgebreider dan ik dacht en het is echt een prachtig naslagwerk. Nu om te lezen en eruit te halen wat je kunt gebruiken maar zeker ook op een later moment er weer bij te pakken. De slaaphypnose heeft een mooie lengte (20 minuten) en Yolande heeft een prettige stem om naar te luisteren. Het is fijn dat je kunt kiezen voor een hypnose met en zonder muziekje. Kortom, aan alles is gedacht en als je meer inzicht wil krijgen in slaap en eventuele problemen die daarbij komen kijken dan zou ik dit product zeker aanraden.
Yvonne Lankhaar


Een fijne en heldere uitleg hoe slapen werkt en hoe je makkelijker in slaap kan vallen. Zo wist ik niet dat vrouwen een grotere aanleg hebben om slechter te slapen. Dit accepteren is al erg fijn! Zin om er nu mee te gaan oefenen! Leuk! Dankjewel.


Bij periodes heb ik flink last van slapeloze nachten en ben ik op zoek naar wat voor mij werkt. In mijn zoektocht kwam jij ineens op mijn pad. Heel fijn dat ik je ebook en de slaaphypnose een aantal weken geleden mocht ontvangen. Wauw, maar echt, je ebook is echt uitgebreid en interessant, enkele tips direct gaan toepassen. Met name het stukje over self fulfilling prophecy zet me echt wel even aan het denken, ga hier de komende tijd eens goed mee aan de slag. Ik ga je hypnose de komende tijd nog vaker luisteren, ik heb het einde nog niet mee gekregen 🙈. Super bedankt voor de mooie inzichten
Liefs Maya van de Schoor


Met een heel divers aanbod van oefeningen, achtergrond informatie en praktische tips ben ik super blij met de module just sleep! Yolande heeft een prettig manier van uitleggen en de filmpjes zijn duidelijk. Sommige oefening zijn meer onderdeel van m’n dagroutine geworden, heel fijn!
Lieve groet Marlies Blokland


Wat een mooie module is dit zeg! Echt een mooie afwisseling tussen oefeningen en theorie, alles heel duidelijk en goed te volgen, wowwwwww. Gefeliciteerd en dank!
Karen Heller


Nu ben ik niet de meeste slechte slaper, meestal slaap ik zelfs heerlijk. Toch heb ik de afgelopen tijd moeite een goed slaapritme te vinden. Wordt ik vroeg wakker of meerdere keren wakker per nacht, ga ik steeds later naar bed en wordt ik moe wakker. Tijd om hier mee aan de slag te gaan. Het werkboek ziet er prachtig uit en geeft goede informatie en enkele opdrachten. De slaaphypnose heb ik geluisterd toen ik al in bed lag. De rustgevende stem en achtergrond muziek maakte me helemaal zen. Na de opname ben ik meteen in slaap gevallen en heb ik heerlijk geslapen. Ook de nachten daarna heb ik geen last meer gehad van veel wakker worden of moe opstaan. Zeker blij dat ik dit geprobeerd heb!
Daniek Nellissen


Wat een fijn programma! Ik slaap sinds de geboorte van mijn zoontje een stuk slechter (heel licht en wordt overal wakker van). Yolande geeft in haar e-book hele praktische tips waar ik gelijk mee aan de slag kon en die me ook daadwerkelijk hielpen om gelijk kleine dingetjes aan te passen en mijn slaap te verbeteren. Zo weet ik nu dat een groot deel van mijn slaapprobleem ook 's avonds al begint, omdat ik min of meer al verwacht slecht te gaan slapen. Hier kan ik aan de hand van haar tips dus goed mee aan de slag. De Slaaphypnose is ook erg fijn om te beluisteren. Yolande heeft een hele rustgevende stem waardoor het erg makkelijk is om te ontspannen. Ik merk dat ik hierdoor veel sneller in slaap valt omdat er niet nog van alles door mijn hoofd spookt. Ik raad het programma dan ook zeker aan als je verbetering kunt behalen op het gebied van slapen!
Daphne Wegbrans


Wat ziet het er allemaal prachtig uit en wat ideaal dat je kunt kiezen om de slaaphypnose met of zonder muziek te doen! Je stem is heel fijn om naar te luisteren, de hypnose nodigt uit om vaker te doen!
Helga Rosendaal
 • Ik heb het e-book van Yolande met grote interesse doorgelezen. Het is veel uitgebreider dan ik dacht en het is echt een prachtig naslagwerk. Nu om te lezen en eruit te halen wat je kunt gebruiken maar zeker ook op een later moment er weer bij te pakken. De slaaphypnose heeft een mooie lengte (20 minuten) en Yolande heeft een prettige stem om naar te luisteren. Het is fijn dat je kunt kiezen voor een hypnose met en zonder muziekje. Kortom, aan alles is gedacht en als je meer inzicht wil krijgen in slaap en eventuele problemen die daarbij komen kijken dan zou ik dit product zeker aanraden.
  Yvonne Lankhaar
 • Een fijne en heldere uitleg hoe slapen werkt en hoe je makkelijker in slaap kan vallen. Zo wist ik niet dat vrouwen een grotere aanleg hebben om slechter te slapen. Dit accepteren is al erg fijn! Zin om er nu mee te gaan oefenen! Leuk! Dankjewel.
 • Bij periodes heb ik flink last van slapeloze nachten en ben ik op zoek naar wat voor mij werkt. In mijn zoektocht kwam jij ineens op mijn pad. Heel fijn dat ik je ebook en de slaaphypnose een aantal weken geleden mocht ontvangen. Wauw, maar echt, je ebook is echt uitgebreid en interessant, enkele tips direct gaan toepassen. Met name het stukje over self fulfilling prophecy zet me echt wel even aan het denken, ga hier de komende tijd eens goed mee aan de slag. Ik ga je hypnose de komende tijd nog vaker luisteren, ik heb het einde nog niet mee gekregen 🙈. Super bedankt voor de mooie inzichten
  Liefs Maya van de Schoor
 • Met een heel divers aanbod van oefeningen, achtergrond informatie en praktische tips ben ik super blij met de module just sleep! Yolande heeft een prettig manier van uitleggen en de filmpjes zijn duidelijk. Sommige oefening zijn meer onderdeel van m’n dagroutine geworden, heel fijn!
  Lieve groet Marlies Blokland
 • Wat een mooie module is dit zeg! Echt een mooie afwisseling tussen oefeningen en theorie, alles heel duidelijk en goed te volgen, wowwwwww. Gefeliciteerd en dank!
  Karen Heller
 • Nu ben ik niet de meeste slechte slaper, meestal slaap ik zelfs heerlijk. Toch heb ik de afgelopen tijd moeite een goed slaapritme te vinden. Wordt ik vroeg wakker of meerdere keren wakker per nacht, ga ik steeds later naar bed en wordt ik moe wakker. Tijd om hier mee aan de slag te gaan. Het werkboek ziet er prachtig uit en geeft goede informatie en enkele opdrachten. De slaaphypnose heb ik geluisterd toen ik al in bed lag. De rustgevende stem en achtergrond muziek maakte me helemaal zen. Na de opname ben ik meteen in slaap gevallen en heb ik heerlijk geslapen. Ook de nachten daarna heb ik geen last meer gehad van veel wakker worden of moe opstaan. Zeker blij dat ik dit geprobeerd heb!
  Daniek Nellissen
 • Wat een fijn programma! Ik slaap sinds de geboorte van mijn zoontje een stuk slechter (heel licht en wordt overal wakker van). Yolande geeft in haar e-book hele praktische tips waar ik gelijk mee aan de slag kon en die me ook daadwerkelijk hielpen om gelijk kleine dingetjes aan te passen en mijn slaap te verbeteren. Zo weet ik nu dat een groot deel van mijn slaapprobleem ook 's avonds al begint, omdat ik min of meer al verwacht slecht te gaan slapen. Hier kan ik aan de hand van haar tips dus goed mee aan de slag. De Slaaphypnose is ook erg fijn om te beluisteren. Yolande heeft een hele rustgevende stem waardoor het erg makkelijk is om te ontspannen. Ik merk dat ik hierdoor veel sneller in slaap valt omdat er niet nog van alles door mijn hoofd spookt. Ik raad het programma dan ook zeker aan als je verbetering kunt behalen op het gebied van slapen!
  Daphne Wegbrans
 • Wat ziet het er allemaal prachtig uit en wat ideaal dat je kunt kiezen om de slaaphypnose met of zonder muziek te doen! Je stem is heel fijn om naar te luisteren, de hypnose nodigt uit om vaker te doen!
  Helga Rosendaal

Over Just Breathe

Over Just Breathe


Ontzettend bedankt voor jouw inspirerende uitleg en oefeningen tijdens deze module. Ik ben zelf ook logopedist en recent vanuit behoefte aan persoonlijke groei gestart met een opleiding tot yoga docent. De adem, zoveel over te vertellen, belangrijker nog zelf te ervaren. Ik vind de opzet van deze module erg overzichtelijk en de oefeningen op de filmpjes zijn makkelijk te volgen. Het draagt voor mij bij aan mijn dagelijkse werkzaamheden adembewustzijn. Dankjewel!
Yvonne Bergwerff


Lieve Yolande, Ik vind de oefeningen heel prettig, gevarieerd maar ook gestructureerd. De lengte van de oefeningen is voor mij prima. Vijf minuten is heel laagdrempelig. Ik vind het heel prettig dat je de oefeningen met een uitdaging ook zo benoemt. Die met de ballon vond ik heerlijk, ga ik zeker vaker doen. Een heerlijk begin van de dag!! Ik heb baat bij de oefeningen, mijn ademhaling heeft zich verdiept. Ook is het idee dat ik ze nogmaals kan doen heel prettig. Jouw stem vind ik heel plezierig maar dat wist ik natuurlijk al door de logopedie. Dankjewel Yolande, ik blijf zeker oefenen.
Dorothea Cordess


Wat een herkenbare oefeningen Yolande. Heerlijk om ze eens van een ander te horen en zelf te ervaren. Je hebt een heel prettige stem en doet de oefeningen in een fijn tempo. Heel goed om dagelijks even tijd voor vrij te maken. Dank voor je initiatief!
Gertild den Boer -  ontspanningstherapie-nuenen.nl/


Ik doe de module 'Ademen gaat Vanzelf' en ik vind je oefeningen super fijn! Ik heb ook bij Jan van Dixhoorn opleiding gedaan en ik gebruik de oefeningen regelmatig in de behandelingen met cliënten. Maar het is zo fijn om ook weer zelf even aan de hand genomen te worden. En de afwisseling met de yoga en andere oefeningen vind ik erg fijn. Dank je wel voor dit initiatief. Ik geniet er enorm van.
Vivian


Wat ben ik blij dat ik je gevonden heb op Instagram! Ik deed mee met de module Just Breathe 2022. Ik heb ontzettend veel aan de oefeningen gehad. Ik vond het superfijn dat je de oefeningen in filmpjes voordeed. Zo kon ik ernaar kijken óf alleen naar luisteren. Ik raad deze module zeker aan anderen aan! Je stem is fijn om naar te luisteren en je legt alles heel duidelijk uit. De extra informatie over de technieken vond lk ook heel fijn. Jammer dat het al afgelopen is, dank je wel!
Bianca


Mijn hartelijke dank voor het delen van je kennis op deze leuke wijze! Weet dat ik een aantal van deze oefeningen direct heb ingezet bij mijn nieuwe cliëntengroep, post COVID-19. En ook voor mezelf waren sommige zaken een openbaring! Juist in deze tijden waarin er toch een groot beroep wordt gedaan op je mentale gezondheid en je onbewust spanning in je lijf opbouwt! Denkend aan mijn armen die tegen mijn lichaam aangedrukt zaten en mijn ingehouden buik ... Mezelf hier bewust van zijn en het daardoor weer kunnen loslaten is heel gezond. Bedankt!!
Kristel Cobussen


Aangezien ik regelmatig en sinds jaren de instructies van de methode Van Dixhoorn aanbied aan mijn patiënten met stem, globus en adem/spanningsklachten ben ik erg blij met de online modules van Adempunt. Veel patiënten zijn bereid en in staat een module aan te schaffen en kunnen daardoor de oefeningen makkelijker thuis doen.
Deze oefeningen bevorderen het lichaams- en adembewustzijn en vermogen tot zelf regulatie. En ik kan de ervaringen bespreken, en er op verder bouwen met bijvoorbeeld de stem oefeningen.
Sandra Roosenburg


Ik wil je bedanken voor alle mooie ademoefeningen!! Duidelijk uitgelegd en heel prettig ingesproken. Het is prettig om iedere dag een mailtje te krijgen: het zorgt ervoor dat je toch eerder even gaat 'oefenen'.
Simone van Soelen


Ik heb gemerkt dat ik dankzij deze training rustiger en 'dieper' (meer vanuit mijn buik) ga ademen, wat heel goed is voor mijn stem, en waardoor ik beter ga zingen. Hartelijk dank!
Anneke Wind
 • Ontzettend bedankt voor jouw inspirerende uitleg en oefeningen tijdens deze module. Ik ben zelf ook logopedist en recent vanuit behoefte aan persoonlijke groei gestart met een opleiding tot yoga docent. De adem, zoveel over te vertellen, belangrijker nog zelf te ervaren. Ik vind de opzet van deze module erg overzichtelijk en de oefeningen op de filmpjes zijn makkelijk te volgen. Het draagt voor mij bij aan mijn dagelijkse werkzaamheden adembewustzijn. Dankjewel!
  Yvonne Bergwerff
 • Lieve Yolande, Ik vind de oefeningen heel prettig, gevarieerd maar ook gestructureerd. De lengte van de oefeningen is voor mij prima. Vijf minuten is heel laagdrempelig. Ik vind het heel prettig dat je de oefeningen met een uitdaging ook zo benoemt. Die met de ballon vond ik heerlijk, ga ik zeker vaker doen. Een heerlijk begin van de dag!! Ik heb baat bij de oefeningen, mijn ademhaling heeft zich verdiept. Ook is het idee dat ik ze nogmaals kan doen heel prettig. Jouw stem vind ik heel plezierig maar dat wist ik natuurlijk al door de logopedie. Dankjewel Yolande, ik blijf zeker oefenen.
  Dorothea Cordess
 • Wat een herkenbare oefeningen Yolande. Heerlijk om ze eens van een ander te horen en zelf te ervaren. Je hebt een heel prettige stem en doet de oefeningen in een fijn tempo. Heel goed om dagelijks even tijd voor vrij te maken. Dank voor je initiatief!
  Gertild den Boer -  ontspanningstherapie-nuenen.nl/
 • Ik doe de module 'Ademen gaat Vanzelf' en ik vind je oefeningen super fijn! Ik heb ook bij Jan van Dixhoorn opleiding gedaan en ik gebruik de oefeningen regelmatig in de behandelingen met cliënten. Maar het is zo fijn om ook weer zelf even aan de hand genomen te worden. En de afwisseling met de yoga en andere oefeningen vind ik erg fijn. Dank je wel voor dit initiatief. Ik geniet er enorm van.
  Vivian
 • Wat ben ik blij dat ik je gevonden heb op Instagram! Ik deed mee met de module Just Breathe 2022. Ik heb ontzettend veel aan de oefeningen gehad. Ik vond het superfijn dat je de oefeningen in filmpjes voordeed. Zo kon ik ernaar kijken óf alleen naar luisteren. Ik raad deze module zeker aan anderen aan! Je stem is fijn om naar te luisteren en je legt alles heel duidelijk uit. De extra informatie over de technieken vond lk ook heel fijn. Jammer dat het al afgelopen is, dank je wel!
  Bianca
 • Mijn hartelijke dank voor het delen van je kennis op deze leuke wijze! Weet dat ik een aantal van deze oefeningen direct heb ingezet bij mijn nieuwe cliëntengroep, post COVID-19. En ook voor mezelf waren sommige zaken een openbaring! Juist in deze tijden waarin er toch een groot beroep wordt gedaan op je mentale gezondheid en je onbewust spanning in je lijf opbouwt! Denkend aan mijn armen die tegen mijn lichaam aangedrukt zaten en mijn ingehouden buik ... Mezelf hier bewust van zijn en het daardoor weer kunnen loslaten is heel gezond. Bedankt!!
  Kristel Cobussen
 • Aangezien ik regelmatig en sinds jaren de instructies van de methode Van Dixhoorn aanbied aan mijn patiënten met stem, globus en adem/spanningsklachten ben ik erg blij met de online modules van Adempunt. Veel patiënten zijn bereid en in staat een module aan te schaffen en kunnen daardoor de oefeningen makkelijker thuis doen.
  Deze oefeningen bevorderen het lichaams- en adembewustzijn en vermogen tot zelf regulatie. En ik kan de ervaringen bespreken, en er op verder bouwen met bijvoorbeeld de stem oefeningen.
  Sandra Roosenburg
 • Ik wil je bedanken voor alle mooie ademoefeningen!! Duidelijk uitgelegd en heel prettig ingesproken. Het is prettig om iedere dag een mailtje te krijgen: het zorgt ervoor dat je toch eerder even gaat 'oefenen'.
  Simone van Soelen
 • Ik heb gemerkt dat ik dankzij deze training rustiger en 'dieper' (meer vanuit mijn buik) ga ademen, wat heel goed is voor mijn stem, en waardoor ik beter ga zingen. Hartelijk dank!
  Anneke Wind

Over Just Relax

Over Just Relax


Heel veel dank voor je hele fijne video’s en audiobestanden. Je stem is rustgevend en dat werkt direct door. De uitleg die er vaak bijstaat is fijn, dat geeft meer achtergrond. Ik vind het leuk dat je de oefeningen ook vanuit verschillende invalshoeken hebt ingevuld. Helaas ben ik nòg niet zo goed geworden in het dagelijks even de 5-10 minuten pakken (en dat moet best kunnen), maar ik kan natuurlijk nu wel per keer kiezen waar ik even behoefte aan heb. Ik zie ook mogelijkheden om cliënten uit mijn praktijk te wijzen op de modules. Ik denk dat dit veel mensen goed zou kunnen doen. Tenslotte is adem de basis van ons bestaan!
Andrea Versteeg


Ik volgde de Just Relax weken bij Yolande. De module is heel gevarieerd en biedt daardoor steeds nieuwe inzichten en voor elk moment wel een geschikte oefening of video. Ik vind het heel waardevol dat je ook de theorie achter de oefeningen mee geeft, zodat je beter snapt wat er gebeurt en waarvoor je het doet.
Myrthe Geerts


De Just Relax module van Yolande vond ik heel fijn! De dagelijkse oefeningen zijn simpel én heel effectief! Ik vond het erg prettig dat er aparte uitlegvideo's met theorie waren, om zo meer achtergrond en het waarom van de oefeningen te weten. Zo weet ik ook wanneer ik welke oefeningen kan gebruiken. Dankjewel!!
Sanne Mees


Wat een schat aan oefeningen en informatie heb je me gegeven. Ik Vond je inspirerend en merkte dat het heel fijn was na een dag werken even wat tijd te nemen voor ontspanning. Er staan er nog een paar op me te wachten. Die bewaar ik heerlijk voor de komende vakantie. Dank je wel!
Iris


De afgelopen maanden ging het niet heel lekker met mijn gezondheid en mijn lichaam kon wel wat ontspanning gebruiken. Dit heb ik met Just Relax zeker kunnen vinden. Mede doordat de dagelijks momenten heel laagdrempelig zijn, door de korte duur, was het des te makkelijker om deze in mijn dagelijks leven te gebruiken. De stoelyoga vond ik ook erg fijn, mijn nek en schouders voelden veel relaxter aan na een sessie.
Wil je enorm bedanken voor deze fijne ervaring!
Simone van Kammen


Wat een fijne content heeft Yolande! Ik heb meegedaan met Just Relax 2023 en vond het een hele fijne manier om elke dag even een moment van ontspanning aangereikt te krijgen. Op verschillende manieren oefenen waardoor je heel laagdrempelig veel leert. Zeker een aanrader!
Lisette Spit


Bedankt voor de fijne afwisselende oefeningen. Geeft mij even een moment voor mezelf na een werkdag en bewustwording van de spanning in mijn lijf en hoofd waar ik anders mee zou doorlopen. Komende weken ga ik de oefeningen zeker herhalen!
Lobke Loos


Dank voor de afgelopen 4 weken. Mooi om elke dag een rustpunt te hebben!
Sandra Munsel


Hi Yolande, bedankt voor deze 4 heerlijke weken. Even iedere dag de tijd nemen voor steeds een nieuwe oefening en de yoga nidra’s een mooie afwisseling. Fijne uitleg ook steeds weer. 🙏🏻
Els Visser


Bedankt voor de oefeningen, het geeft de kans om even uit de drukte te stappen. Ook erg leuk dat de theorie er omheen gegeven wordt!
Lynn Blokstra


Ik wil je bedanken voor de Just Relax module! Het heeft mij geholpen iedere dag een reminder te krijgen voor het feit dat ik meer tijd voor ontspanning en rust mag nemen. Ik vond vooral de wat meer fysieke oefeningen prettig, zoals de balans oefening, om echt uit mijn hoofd en gedachten te komen. Ik zou het anderen zeker aanraden, omdat iedereen in deze drukke tijden wel wat meer relaxmomenten mag ervaren! Bedankt!
Groetjes, Sara van der Kraan


Beste Yolande, Veel dank voor de fijne oefeningen en heldere uitleg (met zeer fijne stem!). Ik zou dit anderen zeker aanraden, vooral ook aan mensen met wisselende werktijden zoals ikzelf (soms ochtend- soms avonddiensten). Dit is een fijne manier om toch een ‘einde van werk’-ritueel te creëren. En mijn eerste kennismaking met yoga Nidra was ook voor herhaling vatbaar!
Groeten, Eva Selderbeek


Even tussendoor 10 minuten me-time, heerlijk!
Marije Spelbos


Goedemorgen Yolande! Ik wil je bedanken voor de Just Relax module! Het heeft mij geholpen iedere dag een reminder te krijgen voor het feit dat ik meer tijd voor ontspanning en rust mag nemen. Ik vond vooral de wat meer fysieke oefeningen prettig, zoals de balans oefening, om echt uit mijn hoofd en gedachten te komen. Ik zou het anderen zeker aanraden, omdat iedereen in deze drukke tijden wel wat meer relaxmomenten mag ervaren! Bedankt! Groetjes, Sara!
Sara van der Kraan


Wat een super fijne oefeningen zijn het! Ik kom er niet aan toe na mijn werk maar doe ze voornamelijk ‘s avonds voordat ik ga slapen. Ik slaap nu zo diep dat ik al drie nachten niet meer wakker wordt midden in de nacht!
Lilian Verhagen


Ik werk aan huis, dus de scheiding tussen werk en prive is minimaal, maar… ik heb genoten van je oefeningen. Echt heerlijk. Met een goed gevoel, een ontspannen lichaam en een glimlach op mijn gezicht ga ik nu heerlijk mijn bed in.
Carine


'Ontspanning naar Huis'! Het brengt rust op een drukke dag. En het geeft mij een nieuw perspectief op ontspannen. Daar profiteer ik zowel op het werk als thuis van!
Ellen


Ik wil even zeggen dat ik vind dat je zo’n fijne rustgevende stem hebt om yoga/meditatieoefeningen te geven! Ik geniet echt van je 'ontspannen naar huis' oefeningen! Het lukt nog niet om ze elke dag te doen, maar als ik ze doe voelen ze erg goed. Dank je voor deze mogelijkheid!
Wendy


Bedankt voor de oefeningen in de module 'Ontspannen naar Huis'. Ik merk dat het per dag verschilt hoe veel ik gefocust ben op de oefening. Ik ben blij dit op te merken. Vandaag heeft het mij goed gedaan. Ik vind het erg prettig dat de oefeningen altijd rond het zelfde tijdstip komen, het is voor mij nu echt een afschakel moment van de dag geworden 🙂
Jessica Frembgen


Wat is dit toch fantastisch! Net of iemand aan het eind van de dag een beetje voor me zorgt en me een aai over mijn bol geeft. Dankjewel!!
Gabriëlle - over de module 'Ontspannen naar Huis'


Ik ben nu in week 3 van de online module 'Ontspannen naar Huis'. De ontspanningsoefeningen doe ik iedere dag. Ik vind het geweldig, de 5 min. zijn snel voorbij. Dank je wel het doet me goed!
Wilma


Net de oefening met het beekje uit de module 'Ontspannen naar Huis' gedaan. Heel prettig! Ik geniet van je dagelijkse oefeningen, en ook van de manier waarop je ze met je mailtjes presenteert.
Jo-Anne Vissers


Ontspannen naar Huis: het helpt me echt om de stress van de soms hoge werkdruk te verlagen. Juist als ik denk dat ik er eigenlijk geen tijd voor heb, voel ik hoe belangrijk het is om even te ontspannen. Door een uur uit die hectiek te stappen, voelt het als zowel een lichamelijke als mentale reset. Daarna kan ik met meer rust in het lijf en het hoofd weer aan het werk. Het geeft ruimte voor creativiteit.
Esther
 • Heel veel dank voor je hele fijne video’s en audiobestanden. Je stem is rustgevend en dat werkt direct door. De uitleg die er vaak bijstaat is fijn, dat geeft meer achtergrond. Ik vind het leuk dat je de oefeningen ook vanuit verschillende invalshoeken hebt ingevuld. Helaas ben ik nòg niet zo goed geworden in het dagelijks even de 5-10 minuten pakken (en dat moet best kunnen), maar ik kan natuurlijk nu wel per keer kiezen waar ik even behoefte aan heb. Ik zie ook mogelijkheden om cliënten uit mijn praktijk te wijzen op de modules. Ik denk dat dit veel mensen goed zou kunnen doen. Tenslotte is adem de basis van ons bestaan!
  Andrea Versteeg
 • Ik volgde de Just Relax weken bij Yolande. De module is heel gevarieerd en biedt daardoor steeds nieuwe inzichten en voor elk moment wel een geschikte oefening of video. Ik vind het heel waardevol dat je ook de theorie achter de oefeningen mee geeft, zodat je beter snapt wat er gebeurt en waarvoor je het doet.
  Myrthe Geerts
 • De Just Relax module van Yolande vond ik heel fijn! De dagelijkse oefeningen zijn simpel én heel effectief! Ik vond het erg prettig dat er aparte uitlegvideo's met theorie waren, om zo meer achtergrond en het waarom van de oefeningen te weten. Zo weet ik ook wanneer ik welke oefeningen kan gebruiken. Dankjewel!!
  Sanne Mees
 • Wat een schat aan oefeningen en informatie heb je me gegeven. Ik Vond je inspirerend en merkte dat het heel fijn was na een dag werken even wat tijd te nemen voor ontspanning. Er staan er nog een paar op me te wachten. Die bewaar ik heerlijk voor de komende vakantie. Dank je wel!
  Iris
 • De afgelopen maanden ging het niet heel lekker met mijn gezondheid en mijn lichaam kon wel wat ontspanning gebruiken. Dit heb ik met Just Relax zeker kunnen vinden. Mede doordat de dagelijks momenten heel laagdrempelig zijn, door de korte duur, was het des te makkelijker om deze in mijn dagelijks leven te gebruiken. De stoelyoga vond ik ook erg fijn, mijn nek en schouders voelden veel relaxter aan na een sessie.
  Wil je enorm bedanken voor deze fijne ervaring!
  Simone van Kammen
 • Wat een fijne content heeft Yolande! Ik heb meegedaan met Just Relax 2023 en vond het een hele fijne manier om elke dag even een moment van ontspanning aangereikt te krijgen. Op verschillende manieren oefenen waardoor je heel laagdrempelig veel leert. Zeker een aanrader!
  Lisette Spit
 • Bedankt voor de fijne afwisselende oefeningen. Geeft mij even een moment voor mezelf na een werkdag en bewustwording van de spanning in mijn lijf en hoofd waar ik anders mee zou doorlopen. Komende weken ga ik de oefeningen zeker herhalen!
  Lobke Loos
 • Dank voor de afgelopen 4 weken. Mooi om elke dag een rustpunt te hebben!
  Sandra Munsel
 • Hi Yolande, bedankt voor deze 4 heerlijke weken. Even iedere dag de tijd nemen voor steeds een nieuwe oefening en de yoga nidra’s een mooie afwisseling. Fijne uitleg ook steeds weer. 🙏🏻
  Els Visser
 • Bedankt voor de oefeningen, het geeft de kans om even uit de drukte te stappen. Ook erg leuk dat de theorie er omheen gegeven wordt!
  Lynn Blokstra
 • Ik wil je bedanken voor de Just Relax module! Het heeft mij geholpen iedere dag een reminder te krijgen voor het feit dat ik meer tijd voor ontspanning en rust mag nemen. Ik vond vooral de wat meer fysieke oefeningen prettig, zoals de balans oefening, om echt uit mijn hoofd en gedachten te komen. Ik zou het anderen zeker aanraden, omdat iedereen in deze drukke tijden wel wat meer relaxmomenten mag ervaren! Bedankt!
  Groetjes, Sara van der Kraan
 • Beste Yolande, Veel dank voor de fijne oefeningen en heldere uitleg (met zeer fijne stem!). Ik zou dit anderen zeker aanraden, vooral ook aan mensen met wisselende werktijden zoals ikzelf (soms ochtend- soms avonddiensten). Dit is een fijne manier om toch een ‘einde van werk’-ritueel te creëren. En mijn eerste kennismaking met yoga Nidra was ook voor herhaling vatbaar!
  Groeten, Eva Selderbeek
 • Even tussendoor 10 minuten me-time, heerlijk!
  Marije Spelbos
 • Goedemorgen Yolande! Ik wil je bedanken voor de Just Relax module! Het heeft mij geholpen iedere dag een reminder te krijgen voor het feit dat ik meer tijd voor ontspanning en rust mag nemen. Ik vond vooral de wat meer fysieke oefeningen prettig, zoals de balans oefening, om echt uit mijn hoofd en gedachten te komen. Ik zou het anderen zeker aanraden, omdat iedereen in deze drukke tijden wel wat meer relaxmomenten mag ervaren! Bedankt! Groetjes, Sara!
  Sara van der Kraan
 • Wat een super fijne oefeningen zijn het! Ik kom er niet aan toe na mijn werk maar doe ze voornamelijk ‘s avonds voordat ik ga slapen. Ik slaap nu zo diep dat ik al drie nachten niet meer wakker wordt midden in de nacht!
  Lilian Verhagen
 • Ik werk aan huis, dus de scheiding tussen werk en prive is minimaal, maar… ik heb genoten van je oefeningen. Echt heerlijk. Met een goed gevoel, een ontspannen lichaam en een glimlach op mijn gezicht ga ik nu heerlijk mijn bed in.
  Carine
 • 'Ontspanning naar Huis'! Het brengt rust op een drukke dag. En het geeft mij een nieuw perspectief op ontspannen. Daar profiteer ik zowel op het werk als thuis van!
  Ellen
 • Ik wil even zeggen dat ik vind dat je zo’n fijne rustgevende stem hebt om yoga/meditatieoefeningen te geven! Ik geniet echt van je 'ontspannen naar huis' oefeningen! Het lukt nog niet om ze elke dag te doen, maar als ik ze doe voelen ze erg goed. Dank je voor deze mogelijkheid!
  Wendy
 • Bedankt voor de oefeningen in de module 'Ontspannen naar Huis'. Ik merk dat het per dag verschilt hoe veel ik gefocust ben op de oefening. Ik ben blij dit op te merken. Vandaag heeft het mij goed gedaan. Ik vind het erg prettig dat de oefeningen altijd rond het zelfde tijdstip komen, het is voor mij nu echt een afschakel moment van de dag geworden 🙂
  Jessica Frembgen
 • Wat is dit toch fantastisch! Net of iemand aan het eind van de dag een beetje voor me zorgt en me een aai over mijn bol geeft. Dankjewel!!
  Gabriëlle - over de module 'Ontspannen naar Huis'
 • Ik ben nu in week 3 van de online module 'Ontspannen naar Huis'. De ontspanningsoefeningen doe ik iedere dag. Ik vind het geweldig, de 5 min. zijn snel voorbij. Dank je wel het doet me goed!
  Wilma
 • Net de oefening met het beekje uit de module 'Ontspannen naar Huis' gedaan. Heel prettig! Ik geniet van je dagelijkse oefeningen, en ook van de manier waarop je ze met je mailtjes presenteert.
  Jo-Anne Vissers
 • Ontspannen naar Huis: het helpt me echt om de stress van de soms hoge werkdruk te verlagen. Juist als ik denk dat ik er eigenlijk geen tijd voor heb, voel ik hoe belangrijk het is om even te ontspannen. Door een uur uit die hectiek te stappen, voelt het als zowel een lichamelijke als mentale reset. Daarna kan ik met meer rust in het lijf en het hoofd weer aan het werk. Het geeft ruimte voor creativiteit.
  Esther

Over Lax Vox


Ik wil even zeggen dat ik erg enthousiast ben over de methode Lax Vox, maar zeker ook over je website en je heldere uitleg!
Jose, zangdocent


Bedankt voor het sturen van de Lax Vox lessen en de uitleg van de methode. Tot nu toe ervaar ik de methode als erg prettig en ontspannend voor de stem. Als zangeres zal ik deze methode zeker blijven gebruiken als warming-up en cooling-down! Ook fijn dat men je kan consulteren bij vragen etc. Mooi initiatief en ik heb mijn netwerk naar de Lax Vox methode verwezen!
Isabel, professioneel zangeres


Ik heb vanwege een trauma last gekregen met spreken. In het begin zelfs zo extreem dat mijn zinnen bestonden uit drie woorden. Dankzij logopedie, acupunctuur en zelfrealisatie kwam ik een heel end. Alleen dachten de meeste mensen dat ik een hele hese stem had. Nu, dankzij Lax Vox en de adviezen van Yolande is mijn stem weer duidelijker en kan ik langere zinnen maken zonder adem en stemproblemen. Ik ben zo blij met haar adviezen en filmpjes! Namaste!
Gitta van Sermondt


De afgelopen maand heb ik op aanraden van mijn logopedist geoefend met de online training Lax Vox, omdat ik last had van slik- en ademklachten ten gevolge van erg gespannen spieren in mijn hals/nek. Inmiddels gaat het mede door de overzichtelijke oefeningen die ik elke week in mijn mailbox kreeg stukken beter!
Lotte


Bedankt voor de duidelijke video instructies, super initiatief!
Sabrina, logopediste


Ik ben erg blij met de filmpjes en bekijk ze ook samen met mijn cliënten. Top gedaan!
Hanneke, logopediste


Bedankt voor de LaxVox filmpjes. Complimenten! Ziet er erg goed uit.
Yolanda Simons, logopedist


Ik heb je video’s bekeken en wil je alvast bedanken voor de goede, rustige uitleg / presentatie. Ik ben pas begonnen en het lijkt me al veel ontspanning te geven. Ik zal de kennis met mijn netwerk delen en wens je veel succes met het delen van het bubbelen aan heel Nederland.
Wendy, logopediste


Bedankt voor de duidelijke filmpjes! Heel fijn om je voorbeelden te zien. De uitleg was rustig en duidelijk.
Annemiek


Hartelijk dank voor het versturen van de Lax Vox lessen. Een zeer helpende methode voor mijn stem problemen. Ook fijn om de filmpjes terug te kunnen zien, dan ontdek je weer dingen die bij het oefenen nog niet helemaal goed gingen.
Jannie


Nadat ik op internet gezocht had naar de lax vox methode kwam ik bij Yolande terecht. Ze legde me helder uit wat die methode voor me kon betekenen en stuurde me direct de slang toe. Vanwege corona hadden we alleen online contact met elkaar. Ongelooflijk dat dit zo goed verliep, het maakte niet uit voor de behandeling dat we elkaar alleen via Zoom zagen. De brok in mijn keel is weg, ik kan weer langdurig praten zonder keelpijn te krijgen en weet nu waar ik op moet letten bij het ademhalen. Heel erg bedankt Yolande!!
Dorothea, 68 jaar


Dank je wel voor de videotraining. Ik heb het al bij diverse patiënten gebruikt en het helpt ze goed. Vooral de ontspanning wordt als weldadig ervaren. Voor mijzelf gaf de derde video veel verheldering, de toepassing richting spontaan spreken had ik nog niet gehoord.
Arjanne


Bedankt voor je duidelijke instructies en filmpjes, het is nog wel veel oefenen maar dat komt goed!
Judith


Wat een ontzettend mooi initiatief. Ik vind het een helder filmpje, duidelijke uitleg en een rustig beeld. Wat ik erg positief vind dat men wekelijks een nieuw filmpje toegezonden krijgt. Daar zit iets motiverends in en geeft een extra stimulans in het oefenen. Ik zal dit zeker aanbevelen bij cliënten. Ik wens je al het succes met dit initiatief.
Ilona, logopedist


Bedankt voor de goede uitleg om Lax Vox te gebruiken! De online workshop heb ik aangeraden bij collega's!
Goedele, logopediste


Bedankt voor de duidelijke filmpjes, hier kan je wat mee. Simpel en zeer effectief!
Nienke


Door jouw mails en enthousiasme heb ik al twee cliënten verwezen naar jouw online cursus en heb ik ook collega's aangegeven cliënten daarop attent te maken.Dank je wel voor je inzet, je helpt er heel veel mensen mee!
Lucia, collega


Ik werkte al met Lax Vox in de praktijk, maar had het idee te stagneren. Door de online training is mij meer duidelijk geworden. Wat een mooi initiatief en goed opgezet, dank je wel!
Nicole, logopedist


Ik heb zeker veel plezier van de Lax Vox video's. Mijn stem is meer ontspannen en heeft een groter bereik als ik een half uur van tevoren met de Lax Vox bezig ben geweest (zingen).
Paula, zangeres


Hartelijk dank voor de mooie en duidelijke video-instructies. Ik had al andere filmpjes over Lax Vox gevonden op internet, maar vind jouw aanwijzingen heel prettig en volledig, echt geweldig!
Corinne


In het echt heb ik je nog nooit ontmoet, maar wat ik van je zie geeft mij een fijn, warm gevoel. Een collega die open staat voor anderen en kennis en informatie wil delen. Toevallig in onze kwaliteitsgroep gehad over Lax vox. Ik had al wat slangen besteld en was begonnen met een aantal mensen. Een duidelijke lijn ontbrak nog hoe ik de oefenstof aan kon bieden. En toen kwam jij met de 3 online lessen. Ik vond ze erg duidelijk en ga proberen ze over te brengen op patiënten. Natuurlijk zal ik het gaan delen met mensen waarvan ik denk dat ze er wat aan zullen hebben!
Erika, logopediste


Met de door jouw ontwikkelde filmpjes heb ik al wat cliënten de lax vox training in beeld kunnen aanbieden. Mooi en professioneel opgezet.
Miriam Helsper


Erg goed initiatief, rustig in je eigen tijd vanaf een rustige plek de Lax Vox filmpjes bekijken. Leuke, effectieve en zeer leerzame bijscholing.
collega logopedist


Hartelijk bedankt voor de goede uitleg. Ik gebruik het iedere dag en het heeft veel invloed op mijn zang .Ik heb ongeveer een half jaar niet of nauwelijks in mijn gezellige koor mee kunnen zingen . Na een schildklieroperatie , met behulp van logopedie en deze oefeningen ben ik weer op mijn oude niveau.
Petra van den Berg, Koorbusiness.nu


Bedankt voor de gemakkelijk te volgen filmpjes. De hulp is zo concreet en praktisch, dat ik me direct in staat voel om dit te gaan toepassen met patiënten.Super!
Groetjes, je collega Petra


Ik gebruik nu sinds enkele weken de Lax Vox Methode. De methode werkt echt, ik zing makkelijker, de overgang tussen borst en kopstem gaat vloeiender, echt top! De online training heeft me op een makkelijke manier geholpen deze methode onder de knie te krijgen.
Dennis Koppen


Na al hele goede ervaringen te hebben met Yolande in de therapie heb ik nu de Lax Vox training gedaan, die mij enorm goed is bevallen! Behalve een betere, meer ontspannen stem, heb ik een overall beter gevoel. Ik zit er sterker en meer ontspannen door in mijn vel. Het 'bubbelen' is bovendien best leuk om te doen. Bij mij staat het flesje dus standaard naast de bank. Heel erg bedankt Yolande!
Marit Hettinga


De Lax Vox methode gebruik ik intensief voor mezelf en voor zangleerlingen. Ik moet zeggen dat ik er erg enthousiast over ben. En de leerlingen ook. In het begin vinden ze het eerst wat vreemd. “Doet het dan wel wat?” Ja, het doet zeker wat. Zelf neem ik het mee bij generale repetities en ‘borrel’ dan even in de pauze. Nu ze dat gezien hebben, stellen ze vragen en zijn nieuwsgierig. Sommigen hebben last van de stem na een concert, of een pittige repetitie. Dan komt er een vliesje over de stem waardoor het zingen in de hoogte niet meer wil. Of de adem wil niet goed zitten. Door het gebruiken van de Lax Vox gaat e.e.a. nu veel beter. Ook de ademhaling gaat meer ‘organisch’, lange frasen zingen wordt wat makkelijker etc. Leuk is dat! Dat wilde ik je vooral laten weten.
Cecilia Bekema, zangeres en koordirigent


Yolande is een behulpzame collega. Ze reageert altijd snel op vragen. Ik werk weinig met stemproblemen maar ga door haar met lax vox aan de slag. Ik zie nu de mogelijkheden voor mijn cliënten en voor mezelf!
Sylvia van der Drift


In mei 2016 kreeg ik problemen met mijn stem. Ik zing in het Stichts Mannen Koor en het Shanty koor De Driemasters. Het lukte niet meer, heesheid, geen stem meer uit kunnen brengen. De huisarts adviseerde rust, niet meer zingen voorlopig. Uiteindelijk doorverwezen naar KNO arts Dr. R. van den Langenberg.Hij vond het er allemaal redelijk goed uitzien en verwees me door naar Yolande. Na een paar weken oefenen met woorden en Lax Vox kwam mijn stem weer terug. Nu, ca. 6 maanden later, zing ik met plezier weer op beide koren. Nog steeds oefen ik met Lax Vox. Ik vond de benadering door Yolande erg prettig en dus ook succesvol! Nogmaals dank.
Guus van Betten


Ik heb ontzettend veel aan de online training Lax Vox met name het heel snel opwekken van een sensibele en reactieve ademsteun zonder ingewikkelde zangoefeningen vind ik erg prettig. Ik heb al 1 collega op je videopresentatie gewezen, hopelijk verbreidt zich dat dan weer verder. Heel hartelijk dank voor al je moeite!
Marieke, zangeres
 • Ik wil even zeggen dat ik erg enthousiast ben over de methode Lax Vox, maar zeker ook over je website en je heldere uitleg!
  Jose, zangdocent
 • Bedankt voor het sturen van de Lax Vox lessen en de uitleg van de methode. Tot nu toe ervaar ik de methode als erg prettig en ontspannend voor de stem. Als zangeres zal ik deze methode zeker blijven gebruiken als warming-up en cooling-down! Ook fijn dat men je kan consulteren bij vragen etc. Mooi initiatief en ik heb mijn netwerk naar de Lax Vox methode verwezen!
  Isabel, professioneel zangeres
 • Ik heb vanwege een trauma last gekregen met spreken. In het begin zelfs zo extreem dat mijn zinnen bestonden uit drie woorden. Dankzij logopedie, acupunctuur en zelfrealisatie kwam ik een heel end. Alleen dachten de meeste mensen dat ik een hele hese stem had. Nu, dankzij Lax Vox en de adviezen van Yolande is mijn stem weer duidelijker en kan ik langere zinnen maken zonder adem en stemproblemen. Ik ben zo blij met haar adviezen en filmpjes! Namaste!
  Gitta van Sermondt
 • De afgelopen maand heb ik op aanraden van mijn logopedist geoefend met de online training Lax Vox, omdat ik last had van slik- en ademklachten ten gevolge van erg gespannen spieren in mijn hals/nek. Inmiddels gaat het mede door de overzichtelijke oefeningen die ik elke week in mijn mailbox kreeg stukken beter!
  Lotte
 • Bedankt voor de duidelijke video instructies, super initiatief!
  Sabrina, logopediste
 • Ik ben erg blij met de filmpjes en bekijk ze ook samen met mijn cliënten. Top gedaan!
  Hanneke, logopediste
 • Bedankt voor de LaxVox filmpjes. Complimenten! Ziet er erg goed uit.
  Yolanda Simons, logopedist
 • Ik heb je video’s bekeken en wil je alvast bedanken voor de goede, rustige uitleg / presentatie. Ik ben pas begonnen en het lijkt me al veel ontspanning te geven. Ik zal de kennis met mijn netwerk delen en wens je veel succes met het delen van het bubbelen aan heel Nederland.
  Wendy, logopediste
 • Bedankt voor de duidelijke filmpjes! Heel fijn om je voorbeelden te zien. De uitleg was rustig en duidelijk.
  Annemiek
 • Hartelijk dank voor het versturen van de Lax Vox lessen. Een zeer helpende methode voor mijn stem problemen. Ook fijn om de filmpjes terug te kunnen zien, dan ontdek je weer dingen die bij het oefenen nog niet helemaal goed gingen.
  Jannie
 • Nadat ik op internet gezocht had naar de lax vox methode kwam ik bij Yolande terecht. Ze legde me helder uit wat die methode voor me kon betekenen en stuurde me direct de slang toe. Vanwege corona hadden we alleen online contact met elkaar. Ongelooflijk dat dit zo goed verliep, het maakte niet uit voor de behandeling dat we elkaar alleen via Zoom zagen. De brok in mijn keel is weg, ik kan weer langdurig praten zonder keelpijn te krijgen en weet nu waar ik op moet letten bij het ademhalen. Heel erg bedankt Yolande!!
  Dorothea, 68 jaar
 • Dank je wel voor de videotraining. Ik heb het al bij diverse patiënten gebruikt en het helpt ze goed. Vooral de ontspanning wordt als weldadig ervaren. Voor mijzelf gaf de derde video veel verheldering, de toepassing richting spontaan spreken had ik nog niet gehoord.
  Arjanne
 • Bedankt voor je duidelijke instructies en filmpjes, het is nog wel veel oefenen maar dat komt goed!
  Judith
 • Wat een ontzettend mooi initiatief. Ik vind het een helder filmpje, duidelijke uitleg en een rustig beeld. Wat ik erg positief vind dat men wekelijks een nieuw filmpje toegezonden krijgt. Daar zit iets motiverends in en geeft een extra stimulans in het oefenen. Ik zal dit zeker aanbevelen bij cliënten. Ik wens je al het succes met dit initiatief.
  Ilona, logopedist
 • Bedankt voor de goede uitleg om Lax Vox te gebruiken! De online workshop heb ik aangeraden bij collega's!
  Goedele, logopediste
 • Bedankt voor de duidelijke filmpjes, hier kan je wat mee. Simpel en zeer effectief!
  Nienke
 • Door jouw mails en enthousiasme heb ik al twee cliënten verwezen naar jouw online cursus en heb ik ook collega's aangegeven cliënten daarop attent te maken.Dank je wel voor je inzet, je helpt er heel veel mensen mee!
  Lucia, collega
 • Ik werkte al met Lax Vox in de praktijk, maar had het idee te stagneren. Door de online training is mij meer duidelijk geworden. Wat een mooi initiatief en goed opgezet, dank je wel!
  Nicole, logopedist
 • Ik heb zeker veel plezier van de Lax Vox video's. Mijn stem is meer ontspannen en heeft een groter bereik als ik een half uur van tevoren met de Lax Vox bezig ben geweest (zingen).
  Paula, zangeres
 • Hartelijk dank voor de mooie en duidelijke video-instructies. Ik had al andere filmpjes over Lax Vox gevonden op internet, maar vind jouw aanwijzingen heel prettig en volledig, echt geweldig!
  Corinne
 • In het echt heb ik je nog nooit ontmoet, maar wat ik van je zie geeft mij een fijn, warm gevoel. Een collega die open staat voor anderen en kennis en informatie wil delen. Toevallig in onze kwaliteitsgroep gehad over Lax vox. Ik had al wat slangen besteld en was begonnen met een aantal mensen. Een duidelijke lijn ontbrak nog hoe ik de oefenstof aan kon bieden. En toen kwam jij met de 3 online lessen. Ik vond ze erg duidelijk en ga proberen ze over te brengen op patiënten. Natuurlijk zal ik het gaan delen met mensen waarvan ik denk dat ze er wat aan zullen hebben!
  Erika, logopediste
 • Met de door jouw ontwikkelde filmpjes heb ik al wat cliënten de lax vox training in beeld kunnen aanbieden. Mooi en professioneel opgezet.
  Miriam Helsper
 • Erg goed initiatief, rustig in je eigen tijd vanaf een rustige plek de Lax Vox filmpjes bekijken. Leuke, effectieve en zeer leerzame bijscholing.
  collega logopedist
 • Hartelijk bedankt voor de goede uitleg. Ik gebruik het iedere dag en het heeft veel invloed op mijn zang .Ik heb ongeveer een half jaar niet of nauwelijks in mijn gezellige koor mee kunnen zingen . Na een schildklieroperatie , met behulp van logopedie en deze oefeningen ben ik weer op mijn oude niveau.
  Petra van den Berg, Koorbusiness.nu
 • Bedankt voor de gemakkelijk te volgen filmpjes. De hulp is zo concreet en praktisch, dat ik me direct in staat voel om dit te gaan toepassen met patiënten.Super!
  Groetjes, je collega Petra
 • Ik gebruik nu sinds enkele weken de Lax Vox Methode. De methode werkt echt, ik zing makkelijker, de overgang tussen borst en kopstem gaat vloeiender, echt top! De online training heeft me op een makkelijke manier geholpen deze methode onder de knie te krijgen.
  Dennis Koppen
 • Na al hele goede ervaringen te hebben met Yolande in de therapie heb ik nu de Lax Vox training gedaan, die mij enorm goed is bevallen! Behalve een betere, meer ontspannen stem, heb ik een overall beter gevoel. Ik zit er sterker en meer ontspannen door in mijn vel. Het 'bubbelen' is bovendien best leuk om te doen. Bij mij staat het flesje dus standaard naast de bank. Heel erg bedankt Yolande!
  Marit Hettinga
 • De Lax Vox methode gebruik ik intensief voor mezelf en voor zangleerlingen. Ik moet zeggen dat ik er erg enthousiast over ben. En de leerlingen ook. In het begin vinden ze het eerst wat vreemd. “Doet het dan wel wat?” Ja, het doet zeker wat. Zelf neem ik het mee bij generale repetities en ‘borrel’ dan even in de pauze. Nu ze dat gezien hebben, stellen ze vragen en zijn nieuwsgierig. Sommigen hebben last van de stem na een concert, of een pittige repetitie. Dan komt er een vliesje over de stem waardoor het zingen in de hoogte niet meer wil. Of de adem wil niet goed zitten. Door het gebruiken van de Lax Vox gaat e.e.a. nu veel beter. Ook de ademhaling gaat meer ‘organisch’, lange frasen zingen wordt wat makkelijker etc. Leuk is dat! Dat wilde ik je vooral laten weten.
  Cecilia Bekema, zangeres en koordirigent
 • Yolande is een behulpzame collega. Ze reageert altijd snel op vragen. Ik werk weinig met stemproblemen maar ga door haar met lax vox aan de slag. Ik zie nu de mogelijkheden voor mijn cliënten en voor mezelf!
  Sylvia van der Drift
 • In mei 2016 kreeg ik problemen met mijn stem. Ik zing in het Stichts Mannen Koor en het Shanty koor De Driemasters. Het lukte niet meer, heesheid, geen stem meer uit kunnen brengen. De huisarts adviseerde rust, niet meer zingen voorlopig. Uiteindelijk doorverwezen naar KNO arts Dr. R. van den Langenberg.Hij vond het er allemaal redelijk goed uitzien en verwees me door naar Yolande. Na een paar weken oefenen met woorden en Lax Vox kwam mijn stem weer terug. Nu, ca. 6 maanden later, zing ik met plezier weer op beide koren. Nog steeds oefen ik met Lax Vox. Ik vond de benadering door Yolande erg prettig en dus ook succesvol! Nogmaals dank.
  Guus van Betten
 • Ik heb ontzettend veel aan de online training Lax Vox met name het heel snel opwekken van een sensibele en reactieve ademsteun zonder ingewikkelde zangoefeningen vind ik erg prettig. Ik heb al 1 collega op je videopresentatie gewezen, hopelijk verbreidt zich dat dan weer verder. Heel hartelijk dank voor al je moeite!
  Marieke, zangeres

Over Adembenemend

Over Adembenemend


Tjonge wat een geweldig bruikbaar en inspirerend boek!! Echt een aanvulling voor mijn behandelingen en goede informatie en oefeningen voor mijn cliënten. Dank jullie wel voor de tijd, de inzet en het enthousiasme wat duidelijk te merken is tijdens het lezen van dit boek. Het ademt passie voor de adem!
Jolijn


Met heel veel plezier heb ik jullie boek gelezen. Dat had ik al veel eerder moeten doen! Fijne schrijfstijl en opzet, goede voorbeelden, zaken goed uitgelegd. Zeker ook nog wat van geleerd.
Ilse


Ik ben heel blij met de aanschaf van het boek adembenemend. Het is prettig geschreven, in duidelijke taal en daardoor ook zeer geschikt voor mensen die minder ervaring, kennis en scholing hebben gevolgd op het gebied van adem en spraak. Er staan leuke en goede oefeningen in. Heel fijn om zelf aan de slag te gaan en erg volledig. Ik raad dit boek zeker aan, aan mijn collega's logopedie, maar ook aan mensen die meer willen weten van adem en stem!
Jisca


Ik vind het boek fantastisch voor de logopedische praktijk. Veel herkenning, makkelijk leesbaar, goed opgebouwd, leuke tekeningen en heel praktisch!
Stephanie


Nog los van de inhoud: mijn eerste indruk van het boek is alleen al heel positief qua lay-out! Die nodigt uit tot lezen door de korte stukjes, opvallende titels, goede regelafstand en bladindeling. En geweldig met de QR-codes en vrolijke tekeningen!
Jolanda Grevink


Hele herkenbare situaties worden in dit boek beschreven met zeer veel praktische tips in een prettig geschreven stijl.
Jolanda


Ben zelf vaak mijn stem kwijt. Nooit geweten dat spanning zoveel invloed kan hebben op je adem en dus op je stem! Super dat er zoveel oefeningen in staan die je met een QR code op je telefoon kan beluisteren.
Djoeke


Dank voor dit geweldige boek. Het leest gemakkelijk, bevestigt mij in de dingen die ik al doe en geeft me weer nieuwe inzichten en prikkels. Ik ben er heel blij mee en raad 'm mensen zeker aan!
Hanne
 • Tjonge wat een geweldig bruikbaar en inspirerend boek!! Echt een aanvulling voor mijn behandelingen en goede informatie en oefeningen voor mijn cliënten. Dank jullie wel voor de tijd, de inzet en het enthousiasme wat duidelijk te merken is tijdens het lezen van dit boek. Het ademt passie voor de adem!
  Jolijn
 • Met heel veel plezier heb ik jullie boek gelezen. Dat had ik al veel eerder moeten doen! Fijne schrijfstijl en opzet, goede voorbeelden, zaken goed uitgelegd. Zeker ook nog wat van geleerd.
  Ilse
 • Ik ben heel blij met de aanschaf van het boek adembenemend. Het is prettig geschreven, in duidelijke taal en daardoor ook zeer geschikt voor mensen die minder ervaring, kennis en scholing hebben gevolgd op het gebied van adem en spraak. Er staan leuke en goede oefeningen in. Heel fijn om zelf aan de slag te gaan en erg volledig. Ik raad dit boek zeker aan, aan mijn collega's logopedie, maar ook aan mensen die meer willen weten van adem en stem!
  Jisca
 • Ik vind het boek fantastisch voor de logopedische praktijk. Veel herkenning, makkelijk leesbaar, goed opgebouwd, leuke tekeningen en heel praktisch!
  Stephanie
 • Nog los van de inhoud: mijn eerste indruk van het boek is alleen al heel positief qua lay-out! Die nodigt uit tot lezen door de korte stukjes, opvallende titels, goede regelafstand en bladindeling. En geweldig met de QR-codes en vrolijke tekeningen!
  Jolanda Grevink
 • Hele herkenbare situaties worden in dit boek beschreven met zeer veel praktische tips in een prettig geschreven stijl.
  Jolanda
 • Ben zelf vaak mijn stem kwijt. Nooit geweten dat spanning zoveel invloed kan hebben op je adem en dus op je stem! Super dat er zoveel oefeningen in staan die je met een QR code op je telefoon kan beluisteren.
  Djoeke
 • Dank voor dit geweldige boek. Het leest gemakkelijk, bevestigt mij in de dingen die ik al doe en geeft me weer nieuwe inzichten en prikkels. Ik ben er heel blij mee en raad 'm mensen zeker aan!
  Hanne

Hebben deze ervaringen je overtuigd? Je bent welkom in één van mijn online trainingen of plan zelf een afspraak in via mijn online agenda!