Bioscoop

Adempunt Bioscoop

Hoe drukker je bent, des te belangrijker het is om regelmatig een pauze te nemen. Een korte stoelyogaserie is daar een prima middel voor! In mijn online training Just Relax krijg je naast korte oefeningen en Yoga Nidra lessen ook 4 stoelyogaseries!

Gedurende de eerste lockdown in de Corona periode volgde ik het webinar Vocal Self Massage van Stephen King. Ik maakte van een aantal oefeningen video’s die ik in deze periode deelde met mijn cliënten. Veel mensen zetten spanning vast in de keel-, hals- en nekspieren. Dit is een oefening om de grote spier aan de zijkant van de hals (de SternoCleidoMastoideus) te stretchen. Meer van dit soort oefeningen vind je in Adempunts Playlist.

Wist je dat je waarschijnlijk op dit moment maar door één van je neusgaten ademt?

Even een klein testje: sluit één neusgat af en adem door het andere. Doe dat een paar keer en draai het dan om. Is er verschil?

Wil je meer van dit soort oefeningen? In de online training Just Breathe krijg je vier weken lang dagelijks zo’n korte ademoefening in je mailbox!

Bij een functionele ademhaling is de hele wervelkolom betrokken. Daarom maak ik binnen de behandeling van mensen met ademklachten graag gebruik van oefeningen uit de Yoga om de wervelkolom soepeler te krijgen. De wervelkom kan roteren, zijwaarts, voorwaarts en achterwaarts buigen. Deze oefening is een zijwaartse buiging en maakt ruimte in de flanken. Meer van dit soort oefeningen krijg je vier weken lang dagelijks in mijn online training Just Breathe.

Yoga Nidra is een op zichzelf staande stroming binnen de yogafilosofie. Het is meer dan alleen een oefening of meditatie, omdat er een complete filosofie achter zit. Tijdens Yoga Nidra is je bewustzijn tussen waken en slapen, zoals dat moment vlak voor je in slaap valt. De energie die je krijgt uit eén sessie staat gelijk aan die na vier uur slaap. Daarom voel je je na Yoga Nidra verfrist en uitgerust.

Ik heb in mijn online training Lax Vox de methode in een aantal fasen onder verdeeld. Hier deel ik de eerste Fase. Wil jij aan de slag met het ontspannen van je stem nadat je veel gesproken hebt (of het voorbereiden van je stem als je intensief moet praten!) doe dan de hele online training Lax Vox!

Wat de lockdowns gedurende de Corona pandmie mij geleerd hebben dat logopedie behandelingen ook uitsteken online kunnen plaatsvinden. Samen met collega Miriam Helsper nam ik gedurende de eerste lockdown deze video op om cliënten te laten zien wat de mogelijkheden zijn. Vanaf 1 mei 2023 werk ik uitsluitend online, je kunt eenvoudig zelf een afspraak met me inplannen via mijn website.

Samen met collega Miriam Helsper schreef ik Adembenemend: Rustig ademen voor ontspannen spreken, presenteren en voor meer energie. Adembenemend is geschreven voor iedereen met stemklachten, globusklachten, onverstaanbaar spreken, overmatig boeren, (ver)slikken en chronisch hoesten. Maar ook voor collega-logopedisten is dit boek heel interessant, omdat 50 ingesproken adem- en ontspanningsoefeningen bevat die middels een QR code zijn te beluisteren. Bestellen? Onze eigen voorraad is inmiddels op maar via je eigen boekwinkel of bol.com kun je het nog gewoon aanschaffen!

Met behulp van een oorsensor kan je het ritme van de tijd tussen twee hartslagen meten. Je kunt zien hoe groot het interval is tussen twee hartslagen. De sensor meet de pauze tussen de hartslagen. Een gemiddeld hart slaat zo’n zestig tot zeventig slagen per minuut en tussen die slagen zit een rustperiode waarvan de lengte kan variëren. Dat is op zich gezond, maar de variatie kan chaotisch verlopen of volgens een stabiel patroon, waarbij het hartritme regelmatig versnelt en vertraagt. Als dat patroon stabiel is, spreek je van hartcoherentie.

Lax Vox is een makkelijk aan te leren methode om je stem en keel te ontspannen als je veel gepraat hebt of op te warmen als je veel moet praten. In mijn behandeling van mensen met stemklachten werk ik dan ook veel met deze methode. Bij deze methode heb je een silicone slangetje (inbegrepen bij de training) en een waterflesje nodig. Aan de slag met Lax Vox? Kijk naar mijn online training!