Adembenemend

Een brok in de keel, iets beneemt je de adem, de adem stokt. Op het moment dat je niet meer vrijuit kunt ademen blokkeert je stem of het spreken. Je slaat dicht of rent het liefst van het podium af. Hoe werkt spanning op de adem, het spreken, zingen en musiceren? Waarom werken wij eerst aan een degelijke basis voor houding, adem en stem?

Collega ademtherapeut & logopedist Miriam Helsper en ik schreven samen een boek over de invloed van spanning op de adem en het spreken. Dit boek geeft compact uitleg hoe de adem werkt onder spanning, wanneer je blokkeert en wat je dan het beste kunt doen. Er zijn veel praktische oefeningen en tips opgenomen zodat je snel zelf aan de slag kunt met vrijuit spreken, ontspannen presenteren, musiceren en acteren.

Doelgroepen

Ons boek is geschreven voor mensen met klachten zoals: stemklachten, heesheid, pijn in de keel, het gevoel dat er iets in de keel zit, slikklachten, spanningsgevoel in de keel, stotteren, onverstaanbaar spreken, podiumangst, spreekangst, overmatig boeren, hikken of verslikken. Acteurs, managers, politici die in het openbaar spreken en presenteren, solozangers, koorleden, toneelspelers en leerkrachten.

Hoofdstukken

  1. Adem, spanning en ontspanning
  2. Adem en Spreken
  3. Adem en Stem
  4. Adem en Stotteren
  5. Adem en Presenteren, Musiceren en Acteren
  6. Adem en Boeren, Winden, Hikken, Verslikken en Hoesten

Bestellen?

Op onze website lees je alles over het boek en de modules die we erbij ontwikkelden.