Adembenemend!

Een brok in de keel, iets beneemt je de adem, de adem stokt. Op het moment dat je niet meer vrijuit kunt ademen blokkeert je stem of het spreken. Je slaat dicht of rent het liefst van het podium af. Hoe werkt spanning op de adem, het spreken, zingen en musiceren? Waarom werken wij eerst aan een degelijke basis voor houding, adem en stem?

Collega ademtherapeut & logopedist Miriam Helsper en ik schrijven samen een boek over de invloed van spanning op de adem en het spreken. Dit boek geeft compact uitleg hoe de adem werkt onder spanning, wanneer je blokkeert en wat je dan het beste kunt doen. Er zijn veel praktische oefeningen en tips opgenomen zodat je snel zelf aan de slag kunt met vrijuit spreken, ontspannen presenteren, musiceren en acteren.

Doelgroepen

Dit boek is geschreven voor mensen met klachten zoals: stemklachten, heesheid, pijn in de keel, het gevoel dat er iets in de keel zit, slikklachten, spanningsgevoel in de keel, stotteren, onverstaanbaar spreken, podiumangst, spreekangst, overmatig boeren, hikken of verslikken. Acteurs, managers, politici die in het openbaar spreken en presenteren, solozangers, koorleden, toneelspelers en leerkrachten.

Hoofdstukken

  1. Adem, spanning en ontspanning
  2. Adem en Spreken
  3. Adem en Stem
  4. Adem en Stotteren
  5. Adem en Presenteren, Musiceren en Acteren
  6. Adem en Boeren, Winden, Hikken, Verslikken en Hoesten


Auteurs

Miriam Helsper is logopedist en adem- en ontspanningstherapeut en docent presentatietechniek. Zij is werkzaam in logopediepraktijk Odijk-Bunnik en is docent aan de IVA Driebergen. Miriam is specialist op het gebied van adem, stem, stotteren en presentatie-coaching.

Yolande Kylstra is naast logopedist en adem- en ontspanningstherapeut ook yogadocent. Haar praktijk is gevestigd in Zeist. In haar praktijk ligt de focus op de behandeling van mensen met klachten op het gebied van adem, stem en ontspanning.

Volg de ontwikkeling van het boek via de website www.adembenemend.online en like ons op Facebook : www.facebook.com/www.adembenemend.online