Myobrace

Myobrace

De Myobrace is een preventieve pre-orthodontische behandeling die zich richt op het aanpakken van de onderliggende oorzaken van scheve tanden, vaak zonder dat een beugel nodig is of dat er tanden hoeven te worden getrokken. Hierdoor wordt de natuurlijke groei en ontwikkeling mogelijk. De behandeling is het meest geschikt voor kinderen tussen de 3 en 15 jaar en bestaat uit een reeks uitneembare intra-orale appliances die 1-2 uur per dag worden gedragen plus ‘s nachts tijdens het slapen.

Een Myobrace-behandeling

  • Corrigeert afwijkende mondgewoonten
  • Ontwikkelt de kaken en lijnt deze uit
  • Zet de tanden recht
  • Optimaliseert de gezichtsontwikkeling
  • Verbetert de algehele gezondheid
  • Bevordert gezonde eetgewoonten

Wachten totdat alle tanden van het permanente gebit zijn doorgekomen alvorens de behandeling met een beugel te beginnen, kan helaas leiden tot onherstelbare schade die niet alleen de tanden aantast, maar ook de algehele gezondheid en ontwikkeling van het kind.

Afwijkende mondgewoonten zijn al zichtbaar voordat alle tanden van het permanente gebit doorkomen, wat betekent dat behandeling van de oorzaken veel vroeger kan worden gestart dan met oorspronkelijk dacht. Dit kan al vanaf een leeftijd van 3 jaar. De myobrace wordt dagelijks 1 uur overdag en gedurende de gehele nacht gedragen. De trainer is hoog in het front, waardoor deze gedurende de nacht minder snel uit valt. Er zit een bobbeltje aan de bovenkant, waar het kind automatisch de tongpunt tegen zal plaatsen. Op deze wijze wordt een goede rustpositie van de tong gestimuleerd met als gevolg een brede ontwikkeling van de bovenste gehemelteboog. Aan de voorkant zitten bobbeltjes die een betere doorbloeding van de lipspieren stimuleren, wat een betere lipsluiting en neusademhaling bevordert.

Een myobrace wordt altijd in overleg met en via de tandarts aangeschaft.