Yoga Nidra

Wat is het toch altijd leuk om je kennis uit te breiden en te verdiepen door het doen van cursussen!

Deze keer toog ik naar Mill. In een prachtig kasteeltje ver weggestopt in het Brabantse land mag ik 3 dagen genieten van Yoga Nidra, een techniek van diepe ontspanning. Yoga Nidra is slaap met een spoor van bewustzijn. Het is een systematische methode om totale fysieke, mentale en psychische ontspannning teweeg te brengen. Een uur Yoga Nidra is te vergelijken met zo’n vier uur slaap. In deze toestand kunnen spanningen geleidelijk worden losgelaten; spierspanningen, emotionele spanningen en mentale spanningen!

Sankalpa

Een onderdeel van de Yoga Nidra is Sankalpa. Sankalpa is een besluit, een voornemen van iets dat je wezenlijk wilt veranderen in je leven op geestelijk/spiritueel nivo. Het is te vergelijken met een affirmatie, maar omdat het in een diepe ontspanning wordt besloten is de doorwerking krachtiger. Een Sankalpa dat je tijdens Yoga Nidra herhaalt wordt altijd werkelijkheid! Herhaal daarom iedere ontspanning hetzelfde Sankalpa tot het zover is.

Yoga Nidra bij Adem.

Binnenkort zal Yoga Nidra bij Adem. op het programma staan. Het kan in groepslessen geleerd worden, maar ook individueel. Houd daarom de website in de gaten!