Voor logopedisten, door logopedisten

Een paar maanden geleden zat ik met een vraag over een behandeling en leek het me handig om daar met collega’s over te kunnen sparren. Nou zitten (vrijwel) alle logopedisten in een Kwaliteitskring, maar die komt maar een keer  per zes weken bij elkaar en ik wilde nu meteen sparren.

Nou ben ik nogal een social media fan en dus bedacht ik dat het misschien een goed idee zou zijn om een logopedisten facebookgroep op te zetten. Dat bleek een fluitje van een cent. Ik nodigde de collega’s uit waarvan ik wist dat ze ook op facebook zitten en binnen no time had de groep 100 leden. Inmiddels zijn dat er bijna 1500 geworden! Er wordt over vanalles gediscusieerd: nieuw materiaal, praktijkvoering en gevalsbesprekingen. Heel erg leuk en zeer leerzaam!

Toen bedacht ik : met zoveel logopedisten bij elkaar hebben we wel heel veel kennis in huis. En toen ontstond het volgende idee : waarom organiseren we geen workshops voor elkaar : “voor logopedisten, door logopedisten”.

Ik beet het spits af met de workshop : yoga binnen de stembehandeling. Vijftien enthousiaste collega’s kregen een yogales met oefeningen die ingezet kunnen worden binnen de behandeling van mensen met adem- en/of stemklachten. De oefeningen werden na de les uitgebreid besproken.

De tweede workshop werd gegeven door Joan Melgers : ICT binnen de dyslexiebehandeling. Voor de pauze een uitleg over wat er zoal op de markt is en na de pauze aan de slag met verschillende programma’s. Wat een hoop informatie binnen een ochtend!

Dus collega’s : ben je ergens goed in? Aarzel niet en organiseer een workshop “voor logopedisten, door logopedisten”!