Lax Vox

Bij de Lax Vox (= Vrije Stem) methode, wordt gebruik gemaakt van een siliconen slangetje en een flesje water. Het is een directe therapie die gemakkelijk te volgen en aan te leren is. Het is eenvoudig om thuis uit te voeren. 

De LaxVox is een holistische therapie voor zowel functionele als organische stemstoornissen zoals stembandknobbels en -poliepen, psychogene dysfonieën, afonieën en stembandverlammingen. De methode is ook goed als "sandwich-therapie" voor en na een operatie te gebruiken.

De LaxVox is een goede methode voor professionele stemgebruikers. Het helpt met de warming up en de cooling down van de stem. Het maakt de gebruiker meer bewust van de spieren en spiergroepen die nodig zijn voor het bereiken van de doelstem. Het goede adempatroon komt zonder nadenken.

Een Lax Vox slang wordt gratis ter beschikking gesteld gedurende de behandeling. Bij verlies of wanneer je extra slangen wilt wordt €3,- per slang in rekening gebracht.

Video training 


Omdat het soms lastig is te onthouden wat je moet doen ontwikkelde ik een video training. Voor € 39,95 (incl. materiaal) ontvang je deze training bestaande uit 4 wekelijkse videolessen die makkelijk thuis te volgen is. Bij de wekelijkse videolessen ontvang je ook een ebook met achtergrondinformatie en nog meer oefeningen. 

Ik schrijf me graag in voor de online training Lax Vox voor € 39,95 (incl. materiaal)!

 

Afspraak maken?

Voor meer informatie of een afspraak kun je bellen:

06 - 34 24 1225

Of neem online contact met me op:

Per mail
 • Ik heb er zeker wat aan, met name het heel snel opwekken van een sensibele en reactieve ademsteun zonder ingewikkelde zangoefeningen
  vind ik erg prettig. Ik heb al 1 collega op je videopresentatie gewezen, hopelijk verbreidt zich dat dan weer verder. Heel hartelijk dank voor al je moeite!
  – zangeres
 • Voor dyslectie naar de logopedie, dat was nieuw voor ons!
  Nu zijn we alweer een jaar verder en weten wij alles van beeldenken. Door de intensieve training had onze dochter een prachtig rapport op school.
  Nu starten we met ons tweede kind met veel plezier want logopedie van Yolande is gewoon een klein feestje!
  – Laurien
 • Ik wil je nog even bedanken voor al het werk dat je hebt verricht met Xander het afgelopen jaar.
  Hij is in ieder geval over en hij heeft ook een voldoende voor Nederlands gehaald. Vanaf het herfstrapport heeft hij 15 punten opgehaald, dus hij heeft met hulp van jou en van LaGrange toch een geweldige prestatie neergezet!
  – Annelies Potter
 • Ik heb zeker veel plezier van de Lax Vox video's. Mijn stem is meer ontspannen en heeft een groter bereik als ik een half uur van tevoren met de Lax Vox bezig ben geweest (zingen).
  – Paula
 • Ik wil even zeggen dat ik erg enthousiast ben over de methode Lax Vox, maar zeker ook over je website en je heldere uitleg!
  – Jose
 • Yolande is een erg fijn persoon die mij op een vriendelijke en persoonlijke manier heeft geholpen met het verbeteren van mijn stemgebruik en mij meer zelfverzekerdheid heeft gegeven bij het gebruik van mijn stem. Dit deed ze met hart voor haar beroep en haar client (mij). De aanpak was stapsgewijs, functioneel/doelgericht en professioneel! Ik boekte dan ook snel vooruitgang en kreeg zelf de keuzevrijheid hoe vaak ik terug wilde komen.
  – Nick
  Bedankt hiervoor Yolande!
 • Bedankt voor de goede uitleg om Lax Vox te gebruiken! De online workshop heb ik aangeraden bij collega's!
  – Goedele
 • Ik heb Arthur beloofd jou nog even een mail te sturen met een leuk berichtje. Hij kwam namelijk vanmiddag samen met zijn juf naar buiten lopen, allebei met een glimlach van oor tot oor. Juf vertelde dat Arthur bij het dictee maar 1 fout gemaakt had (van de 20 woorden)! De hulp werpt dus wel degelijk zijn vruchten af. En ook het harde werken van Arthur zelf, elke avond ca 10 minuten woordjes oefenen werd op deze manier goed beloond!
  – Anne-Marie
 • Yolande Kylstra bewijst met haar persoonlijke aanpak in korte tijd resultaat te kunnen bewerkstelligen. Ze is vriendelijk, geduldig en biedt professioneel maatwerk. Ze gebruikt haar brede kennis om jou zelf aan het denken te zetten. Voor mij was ze een uitstekende keuze als logopediste.
  – Justus
 • Na een casus over spanning bij slikken heeft Yolande me heel goed geholpen wat betreft de behandeling! Dank je wel Yolande! Fijn dat collega's elkaar kunnen helpen!
  – Katja
 • Ik werkte al met Lax Vox in de praktijk, maar had het idee te stagneren. Door de online training is mij meer duidelijk geworden. Wat een mooi initiatief en goed opgezet!
  – Nicole
 • Onze dochter bleek nadat haar beugel was verwijderd haar tong verkeerd te gebruiken waardoor ze een open beet had. Door de geweldige oefeningen en begeleiding van Yolande heeft ze haar tong goed leren bewegen waardoor de open beet is geminimaliseerd. Super fijn dank voor de begeleiding Yolande.
  – Melanie Bosch
 • Bedankt voor de duidelijke filmpjes! Heel fijn om je voorbeelden te zien. De uitleg was rustig en duidelijk. Ik stuur de link uit je laatste e-mail naar mijn collega's.
  – Annemiek
 • Gister is mijn dochtertje van 5 voor het laatst naar logopedie geweest, buiten kwamen de tranen. Wat bijzonder dat ze in zo korte tijd opeens wel weet ze hoe rijmen moet. Ze snapt dat losse klanken een woordje vormen en kan zelfs al een beetje lezen. Dank je wel Yolande, we zien nu vol vertrouwen het schooljaar in groep 3 tegemoet!
  – Judith
 • Ik heb gemerkt dat ik dankzij deze training rustiger en 'dieper' (meer vanuit mijn buik) ga ademen, wat heel goed is voor mijn stem, en waardoor ik beter ga zingen. Hartelijk dank!
  – Anneke Wind
 • Ik ben erg blij met de filmpjes en bekijk ze ook samen met mijn cliënten. Top gedaan!
  – Hanneke
 • Dank zij je trainingen heb ik geen last meer van mijn stem, ondanks dat ik nu de hele dag voor de klas sta! Ademhalen door de buik blijkt een prima oplossing.
  – Richard
 • Yolande is een behulpzame collega. Ze reageert snel op vragen. Ik werk weinig met stemproblemen maar ga door haar met lax vox aan de slag. Ik zie nu de mogelijkheden voor mijn clientjes en voor mezelf!
  – Sylvia van der Drift
 • Wat een ontzettend mooi initiatief. Ik vind het een helder filmpje, duidelijke uitleg en een rustig beeld. Wat ik erg positief vind dat men wekelijks een nieuw filmpje toegezonden krijgt. Daar zit iets motiverends in en geeft een extra stimulans in het oefenen. Ik zal dit zeker aanbevelen bij cliënten. Ik wens je al het succes met dit initiatief.
  – Ilona
 • Het afgelopen half jaar heeft onze dochter logopedie sessies bij Yolande gevolgd, dit met het gewenste eindresultaat. Yolande is een kei in haar vak en dat oefent ze ook nog eens op een hele leuke creatieve manier uit. Daarnaast gaat ze fantastisch met kinderen om. Wij raden Yolande zeker aan!
  – Sheila Mensink
 • Ons zoontje (8) heeft een paar sessies bij Yolande gevolgd ivm luid praten. Haar uitleg over de gevolgen van zijn stemgebruik (op zowel medisch als sociaal gebied) in combinatie met de nodige humor op z'n tijd heeft voor groot resultaat gezorgd. Ook merkte ik dat ze onderzocht met welke oefening of welk spelletje zij het best contact met hem had. Daardoor groeide het vertrouwen tussen hen waardoor ons zoontje graag aan de slag ging met de stem-oefeningen. En het gaat nog steeds goed. Heel af en toe maken wij nog het afgesproken gebaar waardoor ons zoontje weer even weet dat hij op zijn stemgebruik moet letten.
  – Ellen
 • Ik heb vanwege een trauma last gekregen met spreken. In het begin zelfs zo extreem dat mijn zinnen bestonden uit drie woorden. Dankzij logopedie, acupunctuur en zelfrealisatie kwam ik een heel end. Alleen dachten de meeste mensen dat ik een hele hese stem had. Nu, dankzij Lax Vox en de adviezen van Yolande is mijn stem weer duidelijker en kan ik langere zinnen maken zonder adem en stemproblemen. Ik ben zo blij met haar adviezen en filmpjes!
  Namaste!
  – Gitta
 • Hartelijk dank voor het versturen van de Lax Vox lessen. Een zeer helpende methode voor mijn stem problemen. Ook fijn om de filmpjes terug te kunnen zien, dan ontdek je weer dingen die bij het oefenen nog niet helemaal goed gingen.
  In mijn kring van bekenden vertel ik uiteraard over deze methode en de mogelijkheid van contact opnemen met jou.
  – Jannie
 • Door het oefenen bij Yolande heeft onze zoon plezier in taal gekregen en vooral in het oefenen met taal. Dit helpt hem erg bij zijn dyslexie, vooral door de professionele en spontane hulp van Yolande.
  – Heidi
 • Yolande! Ik ben een blij mens en mijn ventje straks ook. Top hoe je dit doet. Ik heb er zin in en ben reuze enthousiast.
  Mijn complimenten voor jouw werk!!
  – Jet
 • Complimenten voor je initiatief en duidelijke filmpjes! Ik heb ze in een aparte lax vox map bewaard, helemaal top!
  Mocht ik vragen hebben dan weet ik je te vinden!
  – Chrystel
 • In mei 2016 kreeg ik problemen met mijn stem. Ik zing in 2 koren het Stichts Mannen Koor en het Shanty koor De Driemasters. Het lukte niet meer, heesheid, geen stem meer uit kunnen brengen e.d. De huisarts adviseerde rust, niet meer zingen voorlopig. In augustus uiteindelijk doorverwezen naar de KNO arts (Dr. R. van den Langenberg), die vond het er allemaal redelijk goed uitzien en verwees me door naar logopediste Yolande Kylstra. Na een paar weken oefenen met woorden en Lax Vox kwam mijn stem weer terug. Nu ca. 6 maanden later zing ik met plezier weer op beide koren. Nog steeds oefen ik met Lax Vox. Ik vond de benadering door Yolande erg prettig en dus ook succesvol! Nogmaals dank.
  – Guus van Betten
 • De Lax Vox methode gebruik ik intensief voor mezelf en voor zangleerlingen.
  Ik moet zeggen dat ik er erg enthousiast over ben. En ook de leerlingen. In het begin vinden ze het eerst wat vreemd. “Doet het dan wel wat?” Ja, het doet zeker wat. Zelf neem ik het mee bij generale repetities en ‘borrel’ dan even in de pauze. Nu ze dat gezien hebben, stellen ze vragen en zijn nieuwsgierig. Sommigen hebben last van de stem na een concert, of een pittige repetitie. Dan komt er een vliesje over de stem waardoor het zingen in de hoogte niet meer wil. Of de adem wil niet goed zitten.
  Door het gebruiken van de Lax Vox gaat e.e.a. nu veel beter. Ook de ademhaling gaat meer ‘organisch’, lange frasen zingen wordt wat makkelijker etc. Leuk is dat!
  Dat wilde ik je vooral laten weten.
  – Cecilia Bekema
 • Erg goed initiatief, rustig in je eigen tijd vanaf een rustige plek de filmpjes bekijken. Leuke, effectieve en zeer leerzame bijscholing.
  – collega
 • Dag Yolande,

  Bedankt voor het sturen van de Lax Vox lessen en de uitleg van de methode. Ook dank voor de service inzake nooit ontvangen poststukken. Tot nu toe ervaar ik de methode als erg prettig en ontspannend voor de stem. Als zangeres zal ik deze methode zeker blijven gebruiken als warming-up en cooling-down! Ook fijn dat men je kan consulteren bij vragen etc. Mooi initiatief en ik heb mijn netwerk naar de Lax Vox methode verwezen!
  – Isabel
 • Hartelijk bedankt voor de goede uitleg. Ik gebruik het iedere dag en het heeft veel invloed op mijn zang .Ik heb ongeveer een half jaar niet of nauwelijks in mijn gezellige koor mee kunnen zingen . Na een schildklieroperatie , met behulp van logopedie en deze oefeningen ben ik weer op mijn oude niveau.
  – Petra
  Koorbusiness.nu
 • Thomas heeft geruime tijd logopedie gehad bij Adem. In die periode is zijn coördinatie in zijn mond een heel stuk vooruit gegaan. Nu blijven we steken op de allergie van Thomas waardoor hij zich op dit vlak niet meer kan ontwikkelen. Over een jaar of anderhalf pakken we het weer op. En hoewel Thomas en broertje dood heeft aan oefenen en andere verplichte dingen, kijkt hij hier nu al naar uit. Want bij Yolande ga je niet naar therapie, maar ga je spelen en kletsen en gewichtheffen met je lippen. En dát is natuurlijk heel leuk!
  – Renate
 • Na al hele goede ervaringen te hebben met Yolande in de therapie heb ik nu de gratis Lax Vox training gedaan, die mij enorm goed is bevallen! Behalve een betere, meer ontspannen stem, heb ik een overall beter gevoel. Ik zit er sterker en meer ontspannen door in mijn vel. Het 'bubbelen' is bovendien best leuk om te doen. Bij mij staat het flesje dus standaard naast de bank.
  Heel erg bedankt Yolande!
  – Marit
 • Als keepster is het belangrijk om de verdedigende organisatie goed neer te zetten. Yolande heeft me de tools gegeven waarmee ik mijn stem dragender kan maken. Ik heb onze samenwerking altijd leuk en leerzaam gevonden.
  – Joyce Sombroek, keepster Nederlands Elftal en Laren Dames 1 (hockey)
 • Met de door jouw ontwikkelde filmpjes heb ik al wat cliënten de lax vox training in beeld kunnen aanbieden. Mooi en professioneel opgezet. Ik sluit me graag aan bij de betaalde versie en zal die zeker promoten vanuit Odijk.
  – Miriam Helsper
 • De training is goed opgezet! Ruim de tijd om de oefeningen mee te doen zodat je tegelijkertijd kan kijken, luisteren en oefenen! Het is gemakkelijk om er zelf mee aan de slag te gaan én om cliënten aan te leren hoe Lax Vox te gebruiken. Bedankt!
  – anoniem
 • Isa is bij adem terecht gekomen ivm met een achterstand in haar taalontwikkeling. Isa vond het altijd erg leuk om naar logopedie te gaan spelenderwijs heeft Isa in een korte tijd veel geleerd, met als resultaat de hoogste score bij haar cito toets voor taal!
  Bedankt Yolande
  – Debbie Shmidt
 • Ik heb de filmpjes aan al mijn collega's doorgestuurd. Ik gebruik ze in de praktijk om cliënten te instrueren.
  Super goed gedaan en écht heel nuttig
  – Henriëtte
 • Ik was een stotteraar die heel heftig stotterde en er in bleef hangen.
  Na een auto ongeluk moest ik alles opnieuw leren: eten, lopen, echt alles waaronder dus ook praten.
  Het stotteren bleef.
  Naaste multidisciplinaire therapie, waaronder stemtherapie te hebben gehad mét toepassing van de Lax Vox, kon ik mijn stem iets beter beheersen, maar het stotteren bleef.
  Na verloop van tijd ben ik de Lax Vox anders leren gebruiken.
  Ik maakte voor mijzelf een taps toelopende Lax Vox (divergerende en convergerende stroming, minder druk of juist meer druk)
  Ik heb hiermee eerst ademhalingsoefeningen gedaan, ……….. tot in den treuren!
  Daarna ben ik mijn stem gaan trainen, ook hier weer met de taps Lax Vox.
  Vooral de ontspannen houding van lichaam maar ook praten vanuit een ontspannen mond.
  Na 2 maanden oefenen, zowel adem als stem, was ik van het stotteren af en klinkt mijn stem veel voller en warmer.
  Ik hoor dit van mensen die mij een tijdje niet hebben gesproken dat mijn stem héél anders is, zelfs mijn eigen broer!
  Ik oefen nog steeds adem én stem dagelijks!
  – Alex Bouland
 • Door jouw mails en enthousiasme heb ik al twee cliënten verwezen naar jouw online-cursus en heb ik ook collega's aangegeven cliënten daarop attent te maken.
  Dank je wel voor je inzet; je helpt er veel mensen mee!
  – Lucia
 • Bedankt voor de LaxVox filmpjes.
  Ik ga ze zeker delen,
  Complimenten! Ziet er erg goed uit.
  – Yolanda Simons
 • Dank je wel voor de videotraining. Ik heb het al bij diverse patiënten
  gebruikt en het helpt ze goed. Vooral de ontspanning wordt als weldadig ervaren.
  Voor mijzelf gaf de derde video veel verheldering.
  De toepassing richting spontaan spreken had ik nog niet gehoord.
  – Arjanne
 • Erg leuk idee van de online training. Zeker een aanrader.
  – anoniem
 • Lieve Yolande, Wat ben je toch een kanjer! Je hebt zoveel leuke ideeën en je bent een inspiratie voor alle collega's binnen de logopedie. Ik wens je heel veel succes met de opzet van de betaalde training en ik hoop dat dit ook financieel zijn vruchten af zal werpen voor je! Ik zal het tegen die tijd zeker promoten! Door alle social media lijkt het erop dat ik je al ken, maar ik hoop je na de zomer eindelijk eens te ontmoeten;-) Fijne zomer gewenst!
  – Chantal Mailly
 • Ik gebruik nu sinds enkele weken de Lax Vox Methode. De methode werkt echt, ik zing makkelijker, de overgang tussen borst en kopstem gaat vloeiender, echt top!
  – Dennis Koppen
 • Dag Yolande,
  Bedankt voor de gemakkelijk te volgen filmpjes.
  De hulp is zo concreet en praktisch, dat ik me direct in staat voel om dit te gaan toepassen met patiënten.
  Super!
  Groetjes Petra
  – Petra
 • Bedankt voor de duidelijke video instructies, super initiatief!
  – Sabrina
 • Van mijn radiocoach kreeg ik te horen: ‘Je moet naar logopedie’. Ik dacht: ‘waarom’?! Het bleek dat ik een /r/ had. Ergens dacht ik dat wordt heel saai. Dat was totaal niet zo. Ik heb erg veel gelachen met Yolande EN het belangrijkste ik spreek accentloos!
  – Harm den Besten, 3FM dj-school
 • Mijn complimenten voor de duidelijke en leerzame filmpjes.
  – anoniem
 • In het echt heb ik je nog nooit ontmoet, maar wat ik van je zie geeft mij een fijn, warm gevoel. Een collega die open staat voor anderen en kennis en informatie wil delen. Toevallig in onze kwaliteitsgroep gehad over Lax vox. Ik had al wat slangen besteld en was begonnen met een aantal mensen. Een duidelijke lijn ontbrak nog hoe ik de oefenstof aan kon bieden. En toen kwam jij met de 3 lesjes. Ik vond ze erg duidelijk en ga proberen ze over te brengen op patiënten. Natuurlijk zal ik het gaan delen met mensen waarvan ik denk dat ze er wat aan zullen hebben!
  – Erika
 • Ik heb je video’s bekeken en wil je alvast bedanken voor de goede, rustige uitleg / presentatie. Ik ben pas begonnen en het lijkt me al veel ontspanning te geven. Ik zal de kennis met mijn netwerk delen en wens je veel succes met het delen van het bubbelen aan heel Nederland.
  – Wendy
 • Hallo Yolande,

  Bedankt voor je duidelijke instructies en filmpjes, het is nog wel veel oefenen maar dat komt goed.
  – Judith
 • Hallo Yolande,
  Bedankt voor de duidelijke filmpjes,
  hier kan je wat mee.
  Simpel en zeer effectief!
  – Nienke
 • Yolande was een "digitale" collega, tot recent. Ik had het genoegen om Yolande in het echt te ontmoeten tijdens de inspirerende Estill Voice Training. Wat een prachtig mens, met passie en ambitie voor haar vak. Nooit te beroerd om haar kennis te delen, met liefde en warmte spreekt ze over de logopedie, de stem en haar patiënten! Wat ben ik blij met zo'n collega! (en dat je een goede dosis humor hebt is uiteraard ook mooi meegenomen!) Verhuist ooit één van mijn patiënten jouw kant op, dan weet ik naar wie ik ze doorstuur!
  – Esther van Rems - logopedie Bolsward
 • Yolande ken ik al jaren als collega logopedist en ademtherapeut. Ze staat altijd open voor overleg en uitwisseling van ideeën. Ze werkt inspirerend en motiverend op anderen en is daarnaast een heel warm en liefdevol persoon.
  – Miriam Helsper