Over Yolande

Over Yolande

Oorspronkelijk opgeleid tot all-round logopedist ben ik nu al jaren gespecialiseerd in de hoofdgebieden adem, stem, ontspanning en mondgedrag. Mijn opleiding tot adem- en ontspanningstherapeut Methode Van Dixhoorn en tot hatha yogadocent hebben daar een belangrijke bijdrage in geleverd.

Ik blijk het erg leuk te vinden om op andere manieren met mijn vak bezig te zijn. Zo ontstond mijn eerste online programma. Inmiddels zijn er naast die online training Lax Vox verschillende modules op het gebied van adem, stem en ontspanning bij gekomen. Heel trots ben ik natuurlijk ook op het verschijnen van het boek Adembenemend, dat ik samen met collega Miriam Helsper schreef. Op deze manier kunnen nog veel meer mensen profijt hebben van de geweldige oefeningen die de logopedie en ademtherapie te bieden heeft!

Ik heb ervoor gekozen geen contracten met zorgverzekaars te tekenen, omdat ik het niet eens ben met de manier waarop gekeken wordt naar wat kwaliteit is. Ik richt mij liever met mijn volle aandacht op de persoon die voor me zit, dan dat ik bezig ben met het invullen van de – voor de zorgverzekaar noodzakelijke – velden op de computer. Vrijheid als ondernemer en therapeut is voor mij een belangrijk thema.

Ik houd van het leren van nieuwe dingen en blijf mij dan ook continu ontwikkelen door het doen van na- en bijscholingen op bovenstaande gebieden. Als ik niet aan het werk ben vind ik het heerlijk om lange wandelingen te maken in de prachtige bossen rond Zeist, of op pad te gaan met mijn Volkswagenbusje.

Ik werk volgens de richtlijnen van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF) en ben ingeschreven in het kwaliteitsregister Paramedici.  Naast het volgen van na- en bijscholingen ben ik lid van een kwaliteitskring waarin nieuwe ontwikkelingen in de logopedie aan de orde komen.

Aangesloten bij :

Logopedie :                                          Yoga :                          Ademtherapie :

nvlf.jpeg  kwaliteit.jpg   dtl.jpeg               saswithakeurmerkwebversie200_1.jpg  YogaVereniging.gif            AotLogogroot.jpg