Fijne zomer!

Niet van eigen hand dit keer, maar zo’n mooi bericht wil ik graag nog even met jullie delen voor ik de deur van de praktijk achter me dicht trek. In de Telegraaf stond deze brief van een basisschool die haar leerlingen een hart onder de riem wil steken.

Voor alle kinderen (en hun ouders) die hun eigen talent hebben :

“Een mooi rapport van je kind is natuurlijk altijd goed nieuws, maar wat zeggen die cijfers nu eigenlijk? Een basisschool in Lancashire stuurde een brief aan hun leerlingen met een mooie boodschap: “Jullie zijn veel meer waard dan jullie testresultaten!”

Met de insteek dat er nog veel meer in het leven te vieren valt, wijst de basisschool erop dat een goede schoolprestatie lang niet alles zegt en dat er belangrijkere zaken zijn om bij stil te staan. Lees hier de prachtige brief:


Jullie zijn speciaal en uniek

“In de bijlagen zijn de testresultaten van KS2 terug te vinden. Wij zijn erg trots op het feit dat jullie zo betrokken zijn geweest en dat jullie je stinkende best hebben gedaan gedurende deze uitdagende week.

Maar wij vrezen wel dat deze testen niet altijd een goed beeld schetsen van wat elk van jullie speciaal en uniek maakt. De mensen die deze testen maken en nakijken, kennen jullie niet op de manier dat jullie leraren jullie kennen. De manier waarop ik stiekem zou willen dat ze jullie zouden kennen. Om dan nog maar te zwijgen over de manier waarop jullie families jullie kennen.

Ze hebben geen idee dat velen van jullie twee talen kunnen spreken. Of dat jullie een muziekinstrument kunnen bespelen, kunnen dansen of prachtig kunnen schilderen. Zij weten niet dat jullie vrienden altijd op jullie kunnen rekenen wanneer dat nodig is en dat jullie lach de meest grauwe dag op kan fleuren.

Zij weten niet dat jullie gedichten of liedjes schrijven, of een sport beoefenen en dat jullie nadenken over de toekomst. Of dat sommigen van jullie na schooltijd voor jullie kleine broertje of zusje zorgen. Zij weten niet dat jullie de meest prachtige plekken ter wereld hebben bezocht of dat jullie de meest boeiende verhalen kunnen vertellen. En datzelfde geldt voor het feit dat jullie graag tijd doorbrengen met familie en vrienden.

Zij weten niet dat jullie aardig , begaan en betrouwbaar zijn en dat jullie elke dag weer jullie stinkende best doen. Deze cijfers zullen jullie misschien wel iets zeggen, maar lang niet alles.

Dus geniet van jullie resultaten en wees er trots op, maar bedenk dat er velen manieren zijn van ‘slim zijn’.”

Bron : Telegraaf
Ik wens jullie allemaal een fantastische zomer!