De brug

Op de drempel van het nieuwe jaar wil ik graag mijn favoriete visualisatie oefening met jullie delen. Hij is geïnspireerd op de imaginatieoefening uit Midlife Yoga van Mieke de Bock.

Neem vandaag een half uurtje de tijd, ga comfortabel liggen of zitten en stel je voor … :

Visualisatie “ de brug”

Stel je een landschap voor en in dat landschap een brede, wild stromende rivier. Over deze rivier is een lange brug. En middenop die brug staat een bankje. Jij zit op dit bankje. Je bent stoffig en moe en je voeten doen pijn. Je kijkt uit over de brede rivier en laat de rust over je komen.

Wanneer je over je linkerschouder kijkt zie je de weg die je hebt afgelegd. Het was een lange weg en zeker niet altijd makkelijk. Er zaten steile stukken tussen, afgewisseld met diepe dalen. Sommige delen van het pad waren zo moeilijk begaanbaar dat je de neiging had het op te geven. Maar dat heb je niet gedaan! Elke keer weer als het tegen zat heb je je moed bij elkaar geraapt en heb je doorgezet. Geen wonder dat je moe bent! Maar je bent trots op jezelf, want je hebt het voor elkaar gekregen! 

Als je over je rechterschouder kijkt zie je het begin van de rest van het pad. Maar het is mistig, en je hebt geen idee hoe de weg zal verlopen of hoe ver het nog zal zijn. Zal de rest van de weg makkelijk zijn, of zullen hier ook weer lastig begaanbare stukken tussen zitten? Je bent benieuwd naar de mensen die je tegen zult komen en die een deel van het pad met je mee zullen lopen.

Nog even geniet je van de rust terwijl je op je bankje zittend uitkijkt over de rivier. Maar dan sta je op. En, in de wetenschap dat je met alles wat je geleerd hebt op het eerste gedeelte van het pad, je de rest van de weg ook aan zult kunnen, ga je vol vertrouwen op weg.

Inspiratie : Mieke de Bock, Midlife Yoga

Ik wens jullie een prachtig pad!

 

Ik heb bog veel meer ontspannings- en ademoefeningen ingesproken. Benieuwd? Kijk dan bij de shop!