Aloe Vera

Afgelopen weekend heb ik me mogen onderdompelen in Estill Voice Training (EVT), waarover in een later blog meer.

Een van de dingen die ik jullie vast wil meegeven is het gebruik van Aloe Vera in relatie tot de stem.

Prof. A. Borrogan aan de universiteit van Santander heeft onderzocht welke vorm van hydratatie het beste werkt voor het slijmvlies rondom de stembanden. Hierbij werd ontdekt dat ALoe Vera in combinatie met appelsap (pectine) en Vitamine E de hydratatie snel verbetert, waardoor de stembanden beter en efficiënter kunnen functioneren.

Een flink aantal personen heeft dit een tijd geprobeerd en zij voelen allemaal verbetering: sneller herstel na grote stembelasting, de stem klinkt helderder en zingen gaat makkelijker! In het onderstaande filmpje zie je hoe de stem van deze proefpersoon na een maand gebruik van Aloe Vera (en zonder verdere stemtraining!) enorm is verbeterd!

Hoe moet je Aloe Vera gebruiken?

Vul een half borrelglaasje met Aloe drinkgel, de andere helft met appelsap en neem eventueel tevens een aanvulling vitamine E (multivitamine volstaat). Neem een flinke slok van dit mengsel, houd het twee minuten in de mond, gorgel ermee en slik beetje bij beetje door. Doe dit 3 keer per dag, in ieder geval voor het slapen gaan. Aloe Vera drinkgel is verkrijgbaar bij de meeste reformzaken en natuurwinkels. Let op dat percentage Aloe boven de 90% is. Deze is bijv. goed te gebruiken :

Heb je last van een vermoeide stem? Of heb je keelpijn bij het praten? Voel je spanning in je keel tijdens het spreken of zingen? Of voelt je stem gespannen nadat je hard hebt moeten praten? Misschien wil je leren hoe je een warming up of cooling down kunt doen voor de stem?

Dan is de methode Lax Vox wellicht iets voor jou! Ik ben heel enthousiast over de methode Lax Vox : een makkelijk aan te leren methode om je stem en keel te ontspannen als je veel gepraat hebt of op te warmen als je veel moet praten. Wil je aan de slag met Lax Vox, maar weet je niet hoe?  Doe dan de online training Lax Vox : een makkelijke manier om je stem en keel te ontspannen als je veel moet praten. Deze training kan je makkelijk thuis volgen. De training kost € 24,95 (incl. materiaal).